keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Ranskalainen suklaakakku

Reseptin sain jokunen vuosi sitten eräältä foorumilta ja tätä ihanaa kakkua olen tehnyt useampaan otteeseen. Tämä nimenomainen kakku oli tarjolla alkuvuodesta valmistujaisjuhlissani, kun näin vanhemmalla iällä *kröhöm* sain tutkintopaperit käteen.


150 g voita
150g taloussuklaata
4 munaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja

HUOM! Ei leivinjauhetta!

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele suklaa voin joukkoon ja anna sulaa. Nosta pois liedeltä jäähtymään hieman.

Vatkaa munat, sokeri, vaniljasokeri ja suola kulhossa. Ei tarvitse vatkata kovaksi vaahdoksi. Kaada suklaa-voiseos joukkoon, samoin vehnäjauhot. Sekoita ainekset hyvin.

Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Tortun tulee olla vielä aivan löysä keskeltä, kun se otetaan uunista!

Halutessaan voi vielä päälle sulattaa suklaata, mutta kakku tekee kauppansa ihan siltäänkin.. Itse olen tarjonnut kakun kanssa joko mansikkamelbaa, tai kuten kuvassa, tuoreita mansikoita.

Ei kommentteja: