sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Appoffee

Makuhermoja on kutissut jo pidempään, kun olen muiden blogeista lukenut ja ihaillut tätä samanmoista kakkua, milloin minkin nimisenä. Nyt lopulta löysin kuin löysinkin meidän omasta k-superista kondensoitua maitoa. Hedelmänä käytin säilykeappelsiinia, mikä sopi oikein hyvin toffeen ja vaniljakermavaahdon kera. Siitäpä nimikin sitten...


Elämä makeaksi-blogin ohjetta mukaellen

300g wilhelmina-keksejä
100g voita

397g kondensoitua maitoa
1prk säilykeappelsiineja
2dl vispikermaa
2tl vaniljasokeria
appelsiinirakeita

Laita kondensoitu maitopurkki veteen kiehumaan kolmeksi tunniksi miedolla lämmöllä.

Tee sillä aikaa pohja. Murskaa keksit muruksi, sulata voi ja sekoita pohja-ainekset. Peitä 18-20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuru-voiseos vuokaan sekä reunoille. Laita kylmään kovettumaan.

Kun toffee on valmista ja hieman jäähtynyt, levitä se pohjalle. Laita toffeen päälle appelsiinilohkoja ja pehmeäksi vatkattua vaniljakermavaahtoa. Päälle vielä appelsiinilohkoja ja appelsiinirakeita.

Oi, miten hyvää...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oi että kun onkin varmasti herkkua myös tällaisella versiolla tehtynä :)

Heli kirjoitti...

Kannattaa kokeilla! :) Säilykeappelsiinit oli tosi hyvä uusi tuttavuus. Raikas vastapaino herkulliselle toffeelle! :)

Anonyymi kirjoitti...

Täähän onkin kiva idea, minusta bannofee on mun makuun aivan liian makea kun sekä kinuski et banaani on makeaa. En olekaan säilykeappelsiineihin kaupassa törmänny, jotenkin oon vissiin puikkelehtinu siellä hyllyjen välissä ettei olla kohdattu ... hih! Pitääpä kokeilla, tilasin muutaman purkin kond.maitoa ko anoppi lähti etelään sukuloimaan.

Heli kirjoitti...

Hei Tarjuska!

Uusi tuttavuus oli minullekin, sattumalta bongasin säilykehedelmäpurkkien joukosta. On Rainbow-merkkinen ja maistuivat oikeasti appelsiinille. Esim. mandariinien makuhan on kovin mieto ja joskus jopa hieman vetinen.

Uskon, että banaaniversio tuosta kakusta olisi minunkin mielestä liian makea. Vai liekö noissa maitotiivisteissä ero? Kohta pääset varmasti testaamaan :)

Anonyymi kirjoitti...

On mulla tuolla kaapissa edellistä satsia 6 kokonaista purkkia (siis sitä kond.maitoa), piti vaan täydentää varastoja ettei vaan missään välissä pääse loppumaan :).

Heli kirjoitti...

Okei, hyvä juttu :) Et ole kuiteskaan kuin minä, joka kerran muistaa kulkeneensa ko. purkkien ohi kaupassa, muttei ostanut eikä sen jälkeen kuukausiin sitä löytänyt vasta kuin reilu viikko sitten :) Nyt hamstrasinkin varastoon muutamia ;)