perjantai 28. marraskuuta 2008

Guinness-kakku

Ylioppilas toivoi juhliinsa guinness-kakkua. Vähän epäilytti, miten siitä (anteeksi) kamalanmakuisesta oluesta saisi maistuvan makean kakun. Tein koeversion ja se olikin yllättävän maistuva maustekakku. Mmmmmmm.. ja se kuorrute... Kakku on varmaan jotensakin keskeneräisennäköinen, mutta ei se kyllä mitään koristuksia kaipaa. Toisaalta nyt voisin tehdä siitä enemmän kirjan näköisen :) Maultaan ja myöskin kuorrutukseltaan sopii oikein hyvin myös joulukakuksi!

Ohje, josta muunneltu ja muokattu:

Taikina:

225g voita
vajaa 2½dl fariinisokeria
vajaa 2½dl sokeria
2½tl leivinjauhetta
1tl inkivääriä
1tl kardemummaa
1tl kanelia
½tl suolaa
reilu 5,5dl vehnäjauhoa
vajaa 2dl kaakaojauhetta
2½dl guinness stoutia
6 kananmunaa

Täyte ja kuorrute:

225g maustamatonta tuorejuustoa
1,25dl sulatettua voita (=125g)
1pkt tomusokeria
1tl vaniljaekstraktia (vaniljasokerikin käy, Lidlin on hyvälaatuista!)

Vaahdota voi ja sokerit ensin valmiiksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Viimeiseksi yhdistä guinness hieman vatkattuihin kananmuniin.

Sekoita puolet kuivista aineista vaahtoon ja sen jälkeen kananmuna-olut sekoitusta myöskin puolet. Toista lopuilla aineilla.

Jaa kakkutaikina joko yhteen isoon suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan tai kahteen noin 24Ø pyöreään irtopohjavuokaan, jo(t)ka on voideltu ja korppujauhotettu valmiiksi. Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes kakku on kauniin ruskea eikä taikinaa tartu esim. puiseen cocktailtikkuun/tulitikkuun. Anna jäähtyä ja leikkaa niin moneen kerrokseen kuin kakkuusi haluat.

Sekoita vatkaimella täyte-/kuorruteainekset tasaiseksi massaksi. Levitä ohuelti kerrosten väliin ja kuorruta kakku kauttaaltaan. Anna vetäytyä mielellään ainakin seuraavaan päivään.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Nyt vihdoin ja viimein sain itse tehtyä tätä ihanaista kakkua! Viime perjantaina meitä kokoontui 6 naisihmistä minun uuteen kotiin ja jälkiruoaksi nautimme tätä kakkua.
Olisi ehkä kannattanut ottaa jääkaapista vähän aikaisemmin "sulamaan" :) Kaikille paikallaolleille olen blogiasi kehunut ja moni oli käynyt lukemassa ja kokeillut reseptejä.
t.Nina H töistä

Anonyymi kirjoitti...

Hei Nina! Ja sydämelliset onnittelut uuteen kotiin muutosta! <3

Tosi kiva kuulla, että sait kuin saitkin tehtyä kakkua :) Toivottavasti se oli vaivan väärti :)

Mahtavaa, että muutkin ohjeet ovat olleet kokeilemisen arvoisia :D