keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Juustoinen jauheliha-perunakiusaus

Yhtenä päivänä töissä lohikiusausta syödessäni mietin uudenlaista lähestymistapaa kiusauksen tekoon. Tämä laatikkoruoka on kiusannut tässä viime aikoina mieltäni sen verran, että sitä piti kotonakin tehdä. Tuskin mikään uusi juttu, mutta omana kokeiluna ensimmäinen. Toimii tosi hyvin, kun sulattaa viherpippuri-koskenlaskijaa, josta pidämme molemmat tosi paljon, ruokakerman sekaan. Ja nyt voi sanoa, että hyväksi havaittu! *nam*


1kg perunasipulisekoitusta
400g paistijauhelihaa
kasvisliemikuutio
hieman mustapippuria myllystä
2prk ruokakermaa
1pkt viherpippuri-koskenlaskijaa

(juustoraastetta)

Paahda jauheliha paistinpannulla. Anna kasvisliemikuution sulaa joukkoon, mausta hieman mustapippurilla. Levitä vuoan pohjalle puolet perunasipulisekoituksesta ja levitä jauheliha sekoituksen päälle. Päällimmäiseksi vielä kerros perunasipulisekoitusta.

Kaada ruokakermat paistinpannulle ja palastele koskenlaskija kerman sekaan. Hämmentele seosta niin, että juusto sulaa kermaan. Kaada vuokaan. Paista 200 asteessa 45 minuuttia.

Ripottele halutessasi vielä juustoraastetta kiusauksen pinnalle ja anna hautua uunissa vielä 30-45 minuuttia 150 asteessa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mie kans hokasin tän herkkuruoan vasta jokunen vuosi sitten, miten ei oo käyny mielessäkään tehä kiusausta jauhelihasta ennenko lapset vihjasivat ... olivat syöneet koulussa.

Heli kirjoitti...

Jauheliha toimii tosi hyvin kiusauksessa, kun sen voi maustaa miten haluaa ja on siinä enemmän makuakin kuin kinkussa!

Eka kertaa ajattelin kokeilla sulatejuuston sulattamista ruokakerman sekaan tässä ruoassa. Toimi tosi hyvin, nam :)

Mä teen nykyään lasagneenkin juustokastikkeen niin, että sulatan valkokastikkeen joukkoon voimakasta koskenlaskijaa. Aivan ihanaa!

kitinen kirjoitti...

Pengoin tosiaan kaikki vanhatkin reseptit läpi ja tätä syötiin meillä tänään :D Mä olen kyllä tehnyt jauhelihakiusausta joskus ennenkin ja pastavuokaa teen usein sulatejuustoista, mutta eipä ollut tullut itselle mieleenkään näitä yhdistää! Oli tosi hyvää :)

Heli kirjoitti...

Jee, tosi mukava kuulla! On kyllä hyvvää, pitäisi varmaan tehdä taas itsekin! Ja noista peruna-sipulisekoituksista saa maukkaan kiusauksen, kunhan malttaa hauduttaa tarpeeksi kauan :)