sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Mustaherukka-sinihomejuustokakku

Tämän mielenkiintoisen juustokakun ohjeen löysin kotikotona selaillessani Me-lehteä. Kakku näytti kuvassa herkulliselta ja sitä se myös todellisuudessakin on, mutta ohje on todella pieni! Eli kannattaa ainakin kaksinkertaistaa ohje! Poikkesin ohjeesta siinä, etten tehnyt mehuhyytelöä pintaan, vaan koristelin tomusokerissa pyöritetyillä mustaherukoilla, tai mustaviinimarjoilla, niinkuin meilläpäin sanotaan :)


Me-lehden 11/08 ohjetta mukaellen:

75g Bastogne-keksejä (tai pipareita)
(1/4dl sokeria)
40g voita
1rkl mustaherukka-likööriä Crème de cassis
(madeiraa, portviiniä tai mustaherukkamehua)
1dl mustaherukkahilloa

Täyte:
2 liivatetta
1/4dl mustaherukka-likööriä
(madeiraa, portviiniä tai mustaherukkamehua)
1½dl ranskankermaa
3/4dl sokeria
50-80g sinihomejuustoa

Pinnalle:
tomusokerissa pyöriteltyjä jäisiä mustaherkoita
(1dl mustaherukoita
1dl makeuttamatonta mustaherukkamehua)
½dl hyytelösokeria)

Suojaa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (15cm). (minulla 18cm)

Laita keksit vahvaan muovipussiin ja murskaa esim. kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri (jätin pois), neste sekä keksimuru. Painele seos vuoan pohjalle ja levitä mustaherukkahillo päälle.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna mehu tai viini (käytin liiköriä) ja sulata hyvin valutet liivatteet joukkoon. Jäähdytä hieman.

Vatkaa ranskankerma vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon vatkauksen loppupuolella. Valuta liivateliemi vaahtoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten ja sekoita murennettu sinihomejuusto ranskankermaan. Kaada seos vuokaan ja pane jääkaappiin. Anna hyytyä muutama tunti.

Levitä jäiset mustaherukat hyytyneen täytteen päälle. Kuumenna mustaherukkamehu kiehuvaksi, sekoita hyytelösokeri joukkoon ja anna seoksen kiehahtaa. Jäähdytä minuutti, kerää pinnalle tullut kalvo pois ja lusikoi liemi täytteen ja mustaherukoiden päälle. Pane kakku vielä tunniksi jääkaappiin. (Kieritin jäiset mustaherukat tomusokerissa)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ohje kuulostaa niin jännältä yhdistelmältä että ihan kateellisena mietin etten päässyt testaamaan ja maistelemaan =) Kaipa tätä täytyy siis testata joku liikenevä hetki !

Anonyymi kirjoitti...

Nii-in! :) Ja kun tuon ohjeen mukaan tehtynä kakusta tulee vielä niin pieni, ettei siitä edes jäänyt rääppiäisiin ;)

Suosittelen kuitenkin joku kerta testaamaan :)