keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Pekaanipähkinä-suklaatorttu

Blogeissa pyöriessäni törmää toistaan mielenkiintoisempiin resepteihin, joita kaikkia tekisi mieli kokeilla. Pekaanipähkinöitä oli jemmassa yhtä leipää varten, kun näin tämän Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie-blogissa. Noh, loppujen lopuksi, kun viimein tein tortun, niin ihan ohjeen mukaisia aineita ei ollutkaan käsillä, joten soveltaa piti hieman :) Hyvää tuli silti, oikein hyvää!


Marien ohjetta mukaellen:

3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 mm suolaa
1 1/4 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3rkl kaakaojauhetta
1 dl paahdettuja pekaanipähkinöitä karkeaksi rouhittuna
2 ylikypsää banaania
2 kananmunaa
1 1/4 dl vahvaa keitettyä kahvia
100g sulatettua voita
200g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrutukseen ja koristeluun:
130g tummaa suklaata
50g valkosuklaata
paahdettuja pekaanipähkinöitä


Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa, myös pähkinärouhe.

Sulata voi, lisää siihen kahvi. Notkeuta tuorejuusto vatkaten. Lisää sekaan voi-kahviseos. Vatkaa tasaiseksi kunnes tuorejuusto on sekoittunut seokseen kunnolla. Lisää joukkoon munat yksitellen ja vatkaa. Kuori banaani ja palastele taikinamassaan samalla vatkaten (onnistuu ainakin monitoimikoneella).

Lisää kuivat ainekset joukkoon vähitellen. Vältä kuitenkin turhaa vaivaamista.

Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia, kunnes torttu on kypsä.

Asettele kuuman tortun päälle suklaapalat ja laita vielä noin kolmeksi minuutiksi uuniin. Levitä sulanut suklaa kauniisti kakun päälle. Koristele paahdetuilla pekaanipähkinöillä. Laita kylmään kovettumaan noin puoleksi tunniksi.

Ei kommentteja: