maanantai 3. marraskuuta 2008

Yrttipossurulla

Sunnuntaina meillä oli lounaalla vaihteeksi liharuokaa. Olen joskus aiemmin tehnyt possun ulkofileestä yrttipossurullaa niin, että yrttien lisäksi täyte sisälsi tuorejuustoa. Se sopii oikein hyvin vaikka kylmänä buffet-pöytäänkin. Tämä versio on taas parempaa lämpimänä nautittuna.


n. 1½kg possun ulkofilettä
75-100g voita (normaalisuolainen)
1tl valkosipulimurskaa
1 ruukku tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä

paistilankaa tai cocktailtikkuja

Poista halutessasi ylimääräinen rasva fileen pinnalta.

Leikkaa filee auki levyksi. Ensin sivulta kolmanneksen paksuudelta toiseen reunaan niin, että saat sivun aukeamaan. Sitten aikaansaamastasi taitoksesta taas kolmanneksen paksuudelta toiseen reunaan niin, että saat toisen sivun aukeamaan.

Anna voin pehmetä tai käytä sitä hetki mikrossa. Sekoita joukkoon valkosipulimurskaa makusi mukaan, esim. 1 tl tai pari kynttä. Revi joukkoon ruukku tuoretta timjamia, tai jos timjami on kovavartista, riivi vain lehdet. Rouhi fileelle mustapippuria. Levitä yrttivoi fileen päälle ja pyöritä rullalle.

Kiinnitä sauma cocktailtikuilla tai sido koko rulla paistilangalla. Työnnä rullan paksuimpaan kohtaan paistomittari.

Laita rulla uuniin 150 asteeseen ja paista, kunnes mittari näyttää 82 astetta. Jos sinulla ei ole paistomittaria, paistoaika on noin tunti per ½kg lihaa (oma havainto!).

Kun liha on kypsää, ota pois uunista ja anna vetäytyä hetki.

Paistoliemestä voit suurustaa kastikkeen tai tarjota liemen kastikkeen tapaan. Tarjoa rullan kanssa esim. pariisinperunoita ja vihanneksia.

Ei kommentteja: