sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Suklaa-samppanjakakku

Tämän kakun reseptin löysin Ruokalasta jo noin kuukausi sitten, mutta sen valmistus on vain siirtynyt ja siirtynyt. Muokkasin ohjeen omanlaisekseni.


Pohja:

1pkt muro-keksejä
75g voita sulatettuna

Suklaatäyte:

200g tummaa suklaata
2 valkuaista
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 keltuaista
2tl vaniljasokeria
1dl sokeria
3 liivatelehteä
½dl vadelmamehua

Samppanjatäyte:

3 liivatelehteä
2 valkuaista
½dl sokeria
2dl vispikermaa
2dl samppanjaa

Koristeet:

Suffeli Puffi-namuja
vaaleanpunaista sokeriraetta

Pohja:
Murskaa keksit vahvassa muovipussissa esim. kaulinta hyväksi käyttäen. Lisää joukkoon voisula ja painele muruseos irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle.

Suklaatäyte:
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata täytteen suklaa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma pehmeäksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita se kermavaahdon joukkoon keltuaisten ja sokerien kanssa. Sulata liivatelehdet tilkkaan vadelmamehua ja sekoita juustoseokseen ennenkuin lisäät suklaasulan sekä valkuaisvaahdon varovasti nostellen. Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa noin tunti. Noin puolessa välissä hyydyttämistä, tee suklaamassaan lusikalla uria, joihin osa samppanjatäytettä myöhemmin valutetaan. Näin saat halutessasi kakkuun kuvioinnin.

Samppanjatäyte:
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahtoon sokeri pikku hiljaa edelleen vatkaten. Vaahdota myös kerma. Liuota liivatteet kuumaan samppanjatilkkaan ja kaada sekaan loppu samppanja. Nostele haaleaan samppanjaliemeen vielä valkuais- ja kermavaahdot ja sekoita hyvin. Kaada seos hyytyneen suklaatäytteen päälle ja anna hyytyä vielä tunti.

Alkuperäinen ohje on halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaa varten suunniteltu. Jotta samppanjatäyte sopisi kokonaisuudessaan pienempään vuokaan, kannattaa suklaatäyte tehdä puolikkaana. Tai jos haluaa paksun suklaatäytteen, tee samppanjatäyte puolikkaana. Jos sinulla on reunakalvoa, sopii täytteet luonnollisesti tässä käytettyyn halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuokaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oooh, tän on oltava ihanaa!

Siin mun tomaatti-paprikakeitossa on tosiaa desi couscousia, kiva ku huomautit! :) Se tekee kyl flunssassa hyvää :) Upea tää blogisi! Linkitän :)

Anonyymi kirjoitti...

Heip Ent-tu :) Vähän liiankin hyvää... Hyvä kuitenkin, kun on kipeä, niin ei maistu.

Kiitti ohjeesta, teen sitä huomenna tosiaan. Arvelin, että oisko voinut olla suurin piirtein sen desin. :)

Kiits, mäkin linkitän sut :)