lauantai 7. helmikuuta 2009

Tomaattinen ja sitruunainen oliivi-kanapata


Taas olen ollut reseptivarkaissa, hyi minua! :) Tällä kertaa päätin kokeilla
Siskot kokkaa-blogin Nellen kanapataa. Ihan identtistä siitä ei tullut, mutta kutakuinkin! :)

Padasta tuli hieman liian tulista, koska laitoin alkuperäisestä ohjeesta poiketen tuoreen punaisen chilin ja chilijauheen sijaan ainoastaan chilirouhetta. Tomaattilientä olisi voinut aavistuksen jättää pois. Tarjoillessa riisiä ei välttämättä tosiaan tarvitse. On sen verran ruokaisa muutenkin! :) Suosittelen! :)

1 pkt (n.500g) broilerin filettä paloina
800g kuorittuja tomaatteja
¾dl tomaattipyrettä
1pkt (100g) siitakkeita
2 sitruunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1 pieni kesäkurpitsa, siemenet poistettuna
2tl liekki-valkosipulimurskaa
1-2 tl chilirouhetta
1 prk (200g/85g) anjovistäytteisiä vihreitä oliiveja
1tl kaffirlimen lehtirouhetta
½dl persiljasilppua
1 oksa rosmariinia
1 kanaliemikuutio
1 rkl hunajaa
1dl valkoviiniä
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Nellen ohjeistus löytyy täältä.

Paistoin ensin broilerinpaloja öljyssä vähin erin. Sen jälkeen kuullotin hieman porkkanapaloja, sipulia ja lisäsin mukaan myös valkosipulimurskan. Tämän jälkeen lisäsin kaikki paistinpannulta, kuoritut tomaatit, tomaattipyreen, oliivit sekä mausteet pataan ja huuhtelin pannun valkoviinillä.

En löytänyt luomusitruunoita, joten poistin sitruunoista kuoret niin, että ainoastaan hedelmäliha jäi jäljelle. Leikkasin sitruunat kahtia ja lisäsin pataan. Sitten uuniin 175 asteeseen uunin alatasolle tunniksi.

Tunnin jälkeen otin sitruunat pois ja lisäsin paloitellun kesäkurpitsan sekä siitakesienet, joita olin hieman kuullottanut ensin pannulla. Tämän jälkeen pata sai hautua vielä noin tunnin.

Keitin lisäksi täysjyväriisiä sekä kuuminta kärkeä pehmentämään sekoitin turkkilaiseen jogurttiin tilkan kermaa ja sitten söimme hyvin mielin.

4 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

chilirouhe on varmaan kyllä tulisempaa kun se chilijauhe jota käytin...

Toivottavasti kuitenkin tykkäsitte - jos se tuntuu tuliselta ja liian tomaattiselta niin kokeile papujen lisäämistä loppuun pataan. Se imee lientä ja pehmentää makua. Sen kanssa lisäkettä ei tarvita - jos haluaa voi päälle laittaa vähän creme fraichea ja korianteria. :) Söin itse silleen viimeisen lautasellisen ja oli hyvää. Mietin jopa että voisi käyttää tortillatäytteenä sitä loppua, kun sekoitin sinne papuja.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Nelle :)

Kiitos maukkaasta ohjeesta, se on tosi hyvää oikeasti!

Tietty, kun menee muokkaamaan toisen ohjetta, niin joskus karahtaa karille.. No, ei silti, pata on tosi hyvää. Vähän korjasin jälkiarviotani, koska tosiaan oikaisin @:) chilin suhteen ja jätin tuoreen pois enkä laittanut tosiaan chilijauhetta (kun olen sen makuun kyllästynyt), vaan laitoin 2tl chilirouhetta, joka tunnetusti on ärhäkkää. En silti uskonut sen olevan noin tulista.

Ostin kidney-papuja ja kans lisää broileria lämmityskertaa varten. Se on muutenkin tosiaan tosi ruokaisaa eikä kaipaa lisäkettä. Hyvä idis muuten tortillat, sillä niitäkin löytyy jääkaapista ja pitäisi käyttää, etteivät homehdu sinne ;)

Niitä broileri-serranokääryleitä tulen kans tekemään tässä.

En löytänyt mustia seesaminsiemeniä. Oletko hankkinut ne jostain etnokaupasta?

Anonyymi kirjoitti...

Näillä sivuilla on vaarallista käydä nälkäisenä ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on vielä sitä pataa, jos olette nälkäisiä... ;p