keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Tomaattinen linssi-siskonmakkarapata


Helmikuu vetelee viimeisiään, mutten olekaan ehtinyt vielä saada kaikkia alkukuun suunnitelmia toteutettua. Tänään kuitenkin punaisista linsseistä pataruokaa, jota itselle lounaaksi ja miehelle iltaruoaksi huomenna. Uunijuurekset halusivat alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen torpparinvuokaan, mutta tomaattisalsa sopikin tähän oikein hyvin :)



2rkl öljyä
2pss tomaattisalsaa
1tl valkosipulimurskaa
1rs Korpelan siskonmakkaroita
1tlk tomaattimurskaa
2rkl thai sweet chili-kastiketta
½tl korianterinsiemeniä murskattuna tai korianterijauhetta
mustapippuria
kasvisliemikuutio
3dl punaisia linssejä
4dl vettä
persiljaa

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen tomaattisalsa sekä valkosipuli. Pyörittele seosta hetki ja lisää sitten sekaan vähin erin siskonmakkarapalleroita. Voit halutessasi paistaa pallerot pannullakin ensin kypsiksi.

Lisää tomaattimurska ja mausteet. Huuhtele linssit hyvin ja lisää pataan. Huuhtele tomaattimurskatölkki vedellä ja kaada joukkoon. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Tarkista maku ja silppua sekaan hieman lehtipersiljaa.

HUOM! Punaiset linssit kypsyvät nopeasti, vartti riittää!

4 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Kivaa vaihtelua siskonmakkaralle! Ja herkulliselta näyttää tuo ruokasi..
Äitini inhoaa siskonmakkaraa keitoissa ja vastaavissa, mutta veikkaan että tällä tapaa saisin hänetkin tottumaan k.o elintarvikkeeseen..

Anonyymi kirjoitti...

Hei Insanity :)

Saattaisi hyvinkin onnistua, siskonmakkarat melkeinpä maastoutuvat pataan niin, ettei niitä erota muuta kuin muotonsa puolesta. Lisäksi siskonmakkara on maultaan niin mieto, että pata maistuu siltä, miltä pitääkin eli linssiseltä :)

Kiva, kun piipahdit! :)

Tuula kirjoitti...

Porukan kyllästyminen ainaiseen soppaan päätin kokeilla jotain uutta, enkä kyllä kadu ja hyvin upposi muihinkin alun ihmetyksen jälkeen.;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mahtava kuulla, että näistä "vanhoista" ideoista syntyy uusia ruokajuttuja. Kiitos Tuula ja mukavaa joulunalusaikaa ❤️