sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Lihamureketta ja yrttipottumuusia


Tällaista pientä perinteistä purtavaa sunnuntailounaaksi. Mies toivoi lihamurekkeeseen sekavihanneksia ja lisäsin vielä koskenlaskijaa, sekin hyväksi havaittu jo aiemmin. Kyytipojaksi vielä yrttipottumuusia, jossa lehtipersiljaa, rucolaa ja kevätsipulia.




1rs (750g) kunnon paistijauhelihaa (Snellman)
1 sipuli
1dl korppujauhoja
1dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2rkl jauhelihamaustetta
muutama mauste- ja mustapippuri murskattuna
suolaa
1pss vihannessekoitusta
100g koskenlaskija voimakasta


Silppua sipuli pieneksi silpuksi. Voit halutessasi kypsyttää sitä hieman mikrossa tai pannulla kuullottaen öljyssä. Sekoita jauhelihan joukkoon sipuli, korppujauho, ruokakerma, kananmunat ja mausteet kunnolla vaivaten. Käytä vihannessekoitusta hetki mikrossa tai höyrytä kattilassa, niin siitä ei irtoa turhaan vettä paiston aikana.

Levitä murekemassa esim. vahvasta muovipussista leikkaamallesi alustalle tai hieman kostutetulle leivinpaperille ja muotoile suorakaiteen muotoon. Levitä vihannessekoitus massan päälle, mutta jätä yläreunasta parin kolmen sentin kaistale ilman vihanneksia. Leikkaa koskenlaskija palasiksi ja asettele murekkeen alareunaan. Kääri rullalle kääretortun tapaan. Käytä murekemassan alustaa apuna käärimisessä. Kumoa paistovuokaan tai asettele leivinpaperille reunalliselle uunipellille niin, että saumakohta tulee alle.

Paista mureketta uunin keskitasolla noin 50 minuuttia 200 asteessa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Namm... Maistuis mullekin =)

Anonyymi kirjoitti...

Noora :)

Mitä enemmän tekee erilaisia ruokia, niin nämä perinteiset ruoatkin maistuvat niin ihanilta silloin, kun niitä sitten tekee :)