sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Sinappi-sipulipossua taikinaristikon takaa


Paljon vaivaa saa nainen nähdä ruokansa eteen naistenpäivänä... :) Oli kyllä vaivanarvoinen lounas.

Sinapinsiementen paahtaminen on suorastaan "kiehtonut" mieltäni jo pidempään. Paahdettu sinapinsiemen maistuu hieman pahkinäiseltä potkulta suussa. Hyvä jutti! Jotain yllätyksellistä piti tuonne voitaikinaristikon taakse kehittää ja sipulivuoren alla uunin syleilyssä pihville suli pala koskenlaskijaa, juustojen joka-paikan-höylää sanoisinko. Possupihvien kera tarjosin lautasella karkeahkoa juurespyreetä.


4kpl possun ulkofilepihviä (oli valmiiksi nuijittu)
(voita paistamiseen)
1rkl sinapinsiemeniä
2tl dijon-sinappia
2 keskikokoista sipulia
voita paistamiseen
2rkl vettä
1 pala sokeria
suolaa
mustapippuria
vajaa 100g koskenlaskijaa (voimakas)
2 voitaikinalevyä
kananmunan keltuaista voiteluun

Aloita paahtamalla sinapinsiemeniä kuumalla pannulla, kunnes ne alkavat tanssimaan. Kaada kulhoon. Ota voitaikinalevyt pehmenemään huoneenlämpöön.

Paahda (lisää halutessasi voita, ei pakko) possun pihvejä kuumalla pannulla pari minuuttia per puoli. Nosta leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Heitä pannulle nokare voita ja suikaloidut sipulit perään. Kuullota kauniin ruskeaksi ja lisää pala sokeria sekä pari ruokalusikallista vettä, jotta sipulit karamellisoituvat, kaikki maut pannulta tarttuu mukaan ja sipulit saavat kauniin kiillon.

Sivele pihvit dijon-sinapilla ja ripottele päälle sinapinsiemenet, hieman mustapippuria myllystä ja suolaa. Aseta sulatejuustopalanen kullekin pihville ja kauho päälle keko sipulia.

Leikkaa voitaikinalevyt suikaleiksi ja tee niistä ristikot pihvien päälle. Nosta ristikko kullekin pihville ja voitele vielä munan keltuaisella. Paista 20 minuuttia uunin keskitasolla.

Juurespyreeseen tarvitset tilkan vettä, yhden kasvisliemikuution, pussillisen isoja keittojuureksia, nokareen voita ja tilkan kuohukermaa.

Ei kommentteja: