lauantai 11. huhtikuuta 2009

Kalkkunavoileipäkakku


Tässä äidin tekemä aivan älyttömän herkullinen voileipäkakku, jossa on vain yksi ainoa, mutta mehevä täyte! Kannustan kokeilemaan!


Ohje on mukaeltu HyväTerveys nro 5 huhtikuu 2009-lehdestä.



16 kpl täysjyvävehnäpaahtoleipää

kostutus:

1½dl vettä
2tl kasvisfondia

täyte:

300g kalkkunaleikettä
1 ruukku basilikaa
1tlk ananasmurskaa
1½dl kurkkusalaattia
4tl sinappia
½prk valkosipulituorejuustoa
½prk (125g) maitorahkaa
200g ruohosipulituorejuustoa
hieman mustapippuria myllystä

kuorrutus:

½dl voileipäpikkelsiä tai majoneesia
½prk maitorahkaa
½prk valkosipulituorejuustoa
½prk maustamatonta tuorejuustoa

koristelu:

basilikaa
kirsikkatomaatteja
tummia viinirypäleitä
(kalkkunaleikettä)

Aseta muovikelmu suorakaiteen muotoisen uuni- tai leipävuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leipäviipaleista kuoret ja kostuta kasvisliemellä.

Täytettä varten kuutioi kalkkunaleikkeet ja hienonna basilika. Valuta ananasmurska huolellisesti (lävikköön lusikalla painellen). Sekoita täytteen ainekset.

Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle kolmannes täytteestä ja aseta päälle seuraava kerros leipää. Jatka samaan tapaan niin, että leipäkerroksia on neljä. Kostuta myös päällimmäinen kerros. Käännä muovikelmu kakun päälle. Aseta paino voileipäkakun päälle ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja suorista tarvittaessa alareuna. Sekoita kuorrute ja levitä tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Koristele tomaatein, viinirypälein ja basilikan lehdin.

Ei kommentteja: