keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Timantti ja ruusuja vaimolle


Tällaisen yllätyksen keksi eräs mies vaimolleen tämän syntymäpäivänä. Maisien kurssilla tekemästäni pupusta lähti idea tilaajalta itseltään ruusuista ja timantista! :) Toivottavasti miellytti sekä yllätti myös lahjansaajaa ja kakku maistui.

Kakussa on vaalea sokerikakkupohja ja valkosuklaamousse vadelmalla maustettuna. Päällä kaulintamassaa, josta myös helmirivi alareunassa. Pupu on sokerimassaa, kuten ruusutkin. Lehdet ja oksat marsipaania. Hieman vielä kimalletta kakulle ja helmille sekä timantti (sorry, sokeria..) syliin pupulle, niin tällainen kakusta tuli.


12 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Aivan ihana kakku!<3
Suunnittelen (tai mietin) mitä tekisin sunnuntain kutsuille,sellasta jota ei itsen alkaisi tekee mieli..päädyin mm hedelmäkakkuun jonne väliin tulee kiiwiä,jolle siis olen allerginen.. ;) Paljon olisi ohjeita mitä tekis mieli kokeilla.. Apuva!

heli kirjoitti...

Kiittis :)

Muuten... Sitten, kun sinulla on mahdollisuus myös maistaa tekemiäsi ihania kakkuja, niin kuulin vasta, että on olemassa keltaista kiiviä, jota tavalliselle kiiville allergiset voivat syödä. Työkaverini, joka on allerginen, oli siis voinut syödä keltaista kiiviä.

Juu, aika ei riitä kaikille kokeiluille, kun kaikkea pitäisi saada tehdä heti, mutta olen jo joutunut omia tekemisiä jarruttelemaan ja esim. talvelta jäi ensi talvelle sitten bloggaamista :)

Terhi kirjoitti...

Ihana kakku ja idea käyttää sokeritimanttia!

heli kirjoitti...

Hei Terhi! :) Kiitos tosi paljon!

Kerroin tilaajalle, että koristeeksi voisi laittaa vaikka sokeritimantin ja hän itse keksi ehdottaa, että pupu pitelisi sitä. Vaimo oli kuulemma niin ollut ihastunut kurssilla tekemääni pupuun :) Kannatti käydä kurssilla, en kyllä muuten osais :)

Martina kirjoitti...

Ihana! Mäkin haluan tuollaisen kakun. :)

heli kirjoitti...

Voi kiitti kovasti, Martina! :) Voin mä tehdä sullekin, mikä on osoite? ;)

Linkitän sinut muuten, keittiösi on niin ihanan keltainen! Ja minä vihreä niistä Italian lipuista...

Jael kirjoitti...

Ihanan upea kakku!

heli kirjoitti...

Kiitti Yealian kovasti! <3

Martina kirjoitti...

Heheeii, jesshh! Kivaa on siis sekä linkitys että kakkulupaus. ;) Mulla on idea: Jos mä otan sut mukaan Italiaan, ni ota sä mukaan yks tommonen kakku. :D

heli kirjoitti...

Näin tehdään, Martina! :)

Pia kirjoitti...

Ihana kakku. Nuo punaiset ruusut antavat lämpimän säväyksen <3

heli kirjoitti...

Kiitti, Pia! <3

Kakku olisi kyllä aika halju ilman noita ruusuja, hyvä idea mieheltä, joka tilasi kakun vaimolleen. :) Kakun ja reunahelmien pinnalla on baby tangerine/lemon-kimalletta, mutta sitä ei noissa kuvissa valitettavasti juuri näy.