maanantai 25. toukokuuta 2009

Hilla-jogurttihyytelökakku


Tätä kakkua varten otin äidiltä saamani hillat sulamaan. Pussi oli sen verran reilunkokoinen, että siitä riitti hillaviinereihinkin. Hyytelökakun pääraaka-aineena oli kreikkalainen jogurtti, johon sekoitin mascarpone-tuorejuuston lopun ja sokeria. Jogurtti ja hilla sopivat hyvin yhteen! Sopisi vaikka valmistujaispöydän tarjoiluihin.



1pkt (175g) kaurakeksejä
1dl juoksevaa oivariinia
***
4dl kreikkalaista jogurttia (Lidl)
1dl mascarpone-tuorejuustoa
1dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä
1½dl hilloja
***
2-3dl hilloja
1dl hyytelösokeria
2dl vettä

Laita liivatelehdet veteen pehmenemään.

Murskaa keksit joko vahvassa muovipussissa puukaulimella tai monitoimikoneella. Sekoita juokseva oivariini joukkoon. Painele halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohjalle, jonka olet ensin suojannut leivinpaperilla.

Sekoita jogurttitäytteen ainekset. Sulata liivatelehdet kuumennettuun vesitilkkaan. Sekoita liivate jogurttitäytteeseen.

Kokoa kakku niin, että laitat keksipohjalle noin puolet täytteestä ja väliin hilloja. Hillat saavat tulla aivan reunaankin eikä haittaa, vaikka niissä olisi hieman nestettä. Levitä loppu täyte hillojen päälle tasaisesti ja laita kylmään hyytymään 2-4 tunniksi.

Levitä hilloja kakun päälle. Keitä hyytelösokeriliemi ja sen hieman jäähdyttyä, lusikoi hillojen päälle. Anna hyytyä taas hetki. Irrota sitten vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.


Jos sinulla ei ole kakkunostinta, niin sitten suosittelen laittamaan pohjaan sulatettua voita juoksevan oivariinin sijaan. Juoksevalla oivariinilla pohja jää murumaisen pehmeäksi, vaikka vetäytyykin seuraavaan päivään hieman tivimmäksi. Tietenkin leivinpaperin voisi leikata siistimmäksi ja jättää alle, mutta juhlapöydässä se ei näytä kovin kauniilta.

4 kommenttia:

helna kirjoitti...

Memorial Day -terveiset Jefferson Citystä, josta ei saa tällaista ruokaa. Oli melkein mahdotonta saada minkäänlaista ruokaa. Lopulta löytyi avoinna ollut Subway. Ei sieltäkään kyllä saanut hillakakkua.

heli kirjoitti...

Helou Ameriiiikan matkaaja :) Laitoin sulle spostia! Kiitti terkuista, hyvä, kun sentään subi oli auki! Outoa porukkaa siellä, oliko niillä joku paastopäivä?! Bushin p*******n takia siellä onkin yhä enemmän muisteltavia :(

Sofia kirjoitti...

Itsekin kokeilin tuosta kreikkalaisesta jogurtista yhden kakun ja sopii makunsa puolesta täydellisesti kakkuihin..Tämä Hillakakkusi taisi olla tosi hyvää, kokeilen ehdottomasti reseptiäsi.

heli kirjoitti...

Hei Sofia! :) Kiva, kun piipahdit vierailulla! :)

Jep, jogurtti on mukavan pehmeän makuista ja sopii hyvin hillojen kanssa :) Joo, oli se meleko hyvvää, jos ite saa kehua!