perjantai 19. kesäkuuta 2009

Amerikan tädin perunasalaatti


Ruokapirkka 24/11.6.2009-lehdessä oli taas muutama mielenkiintoinen ohje. Ensimmäisenä testattiin perunasalaatti, joka maistui hyvin savusiian seurana :) Maistuisi varmasti hyvältä myös grillattujen pihvien kera!



ainekset:

800g uusia perunoita
5-6 kananmunaa
200g nippusipulia

kastike:

1dl Pirkka kevytmajoneesia
1dl kermaviiliä
1 1/2rkl tulista sinappia
2tl viherpippuria
1/2tl suolaa
2 valkosipulinkynttä

koristeeksi:

kananmunalohkoja
sipulinvarsia

Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa, vähässä vedessä. Keitä kananmunat koviksi, noin 10 minuuttia. Viipaloi sipulien valkoinen osa ja leikkaa mukaan myös puolet varsista.

Kuutioi isot perunat ja halkaise pienet. Lohko kuoritut munat ja leikkaa lohkot vielä puoliksi. (Jätä osa kokonaisista lohkoista koristelua varten.) Pane salaattiainekset kulhoon.

Sekoita kastiketta varten kevytmajoneesi, kermaviili, sinappi, murskatut viherpippurit, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet keskenään. Kaada kastike salaatin päälle. Sekoita varovasti. Anna maustua viileässä vähintään ½ tuntia. Koristele kananmunanlohkoilla ja sipulinvarsilla.

Laitoin salaattiin vain yhden keskikokoisen kesäsipulin varsineen. Kastikkeeseen vain yhden valkosipulin kynnen.



Herkullista juhannusta!

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Olipa hyvää perunasalaattia!

heli kirjoitti...

Ja savusiikaa, eikös vain :) Ihan sua varten äiti hommasi siiatkin ;)