sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Jauhelihalasagne


Lauantai-illan saunaruoaksi ja päivälliseksi äidin toiveen mukaan tein jauhelihalasagnea. Itselläkin on mennyt tovi, kun viimeksi olen peruslasagnea valmistanut. Lasagnen kanssa vihreää salaattia oliiveilla ja fetalla höystettynä, nam :)



12 lasagnelevyä

1pkt (400g) naudan paistijauhelihaa
2 kesäsipulia varsineen
1tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1prk viipaloituja herkkusieniä
2 valkosipulin kynttä silputtuna
basilikaa
mustapippuria
suolaa
sokeria

n. 50g voita
vajaa 1dl vehnäjauhoa

1l täysmaitoa
150g koskenlaskijaa (voimakas)
muskottipähkinää
valkopippuria
suolaa

n. 100g emmentaljuustoraastetta
½pss helmimozzarellaa



Paahda jauheliha kypsäksi pannulla. Lisää joukkoon pilkottu kesäsipuli ja tomaattimurska. Anna hautua hetki. Lopuksi lisää mausteet (tässä n. 1tl kuivattua basilikaa, ripaus mustapippuria, suolaa ja sokeria) ja viipaloidut herkkusienet. Sekoita.

Sulata voi kasarissa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Lisää maito vähitellen niin, että kastikkeesta tulee tasainen. Loppuvaiheessa lisää sulatejuusto palasina sekä mausteet. Koskenlaskijan sijaan voit käyttää muutakin juustoa, esim. cheddaria, mozzarellaa tai emmental-juustoa raasteena!

Kokoa lasagne niin, että alimmaksi laitat hieman jauhelihakastiketta. Sitten lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja hieman juustoraastetta. Päällimmäiseksi vain juustokastiketta, juustoraastetta ja mozzarellaa.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja nauti :)

Ei kommentteja: