maanantai 10. elokuuta 2009

Broileri-kesäkurpitsalasagne


Tämä lasagne ei sisällä yhtään pastaa ja tämän voi tehdä ihan kasvisversionakin. Herkullista pienistä kesäkurpitsoista tehtynä :) Kannattaa kokeilla!



2rkl öljyä
1rs broilerin fileviipaleita tai -suikaleita
1 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
5 paprikaa
½-1tl chilirouhetta
1tl timjamia
½tl rosmariini-sitruunarouhetta
hieman mustapippuria myllystä
(1 kasvisliemikuutio)
1prk 7% ruokakermaa
1pkt fetaa
vajaa 1dl juustoraastetta


Laita broileri sekä sipulit öljyyn kypsymään. Lisää mausteet. Sekoita joukkoon paprikat ja anna hautua välillä sekoittaen niin, että liki kaikki neste on hävinnyt. Lisää ruokakerma ja anna hautua n. 10 minuuttia. Lopuksi murenna joukkoon feta.

Sillä aikaa kun kastike kypsyy, valmista "lasagnelevyt" kesäkurpitsoista siivuttamalla ne pitkittäin juustohöylällä.

Kokoa lasagne kerroksittain niin, että alla on kastike ja päällimmäiseksikin tulee hieman kastikkeen makua. Ripottele viimeksi juustoraaste päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia ja toiset 225 asteessa. Sitten laita pelkkä alalämpö päälle ja hauduta vielä 20 minuuttia.

2 kommenttia:

tärpätti kirjoitti...

tämä kuulostaa herkulliselta :)

heli kirjoitti...

Hei tärpätti :) Oli syötävän hyvää :)