torstai 13. elokuuta 2009

Kotona tehtyä kantarellimuhennosta ja uusia perunoita


Voi, kun meinasi viedä kielen mennessään tämä loppukesän herkku.


Ihana työkaverini Marjatta poimi viikonloppuna minulle kassillisen kantarelleja, joista tietenkin piti ensimmäiseksi valmistaa muhennosta. Mitä muuta kaikkea niistä saakaan aikaan.. ja onpa niistä kotikotiinkin muhennokseen vietäväksi! Kiitos Marjatta! :D

Muhennoksen kanssa söimme kotomaan perunoita, nam! Kiitos äiti ja isä! ;D



1½l kantarelleja
1 pienehkö sipuli
1-2rkl voita
(ripaus vehnäjauhoa)
1prk kuohukermaa
suolaa
valkopippuria


Paahda ensin sienistä neste pannulla, lisää sitten silputtu sipuli ja voi. Kuullota hieman ja halutessasi kääntele sekaan ripaus vehnäjauhoa. Vehnäjauho ei kuitenkaan ole välttämätön, sillä sienet vetävät itseensä takaisin nestettä, kun lisäät sekaan purkin kermaa. Anna hautua niin, että muhennos on vielä kosteaa, muttei kastikemaista. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti uusien perunoiden kanssa.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kylläpä oli tosi hyvää!

heli kirjoitti...

Niinhän mä hehkutin ;)