torstai 27. elokuuta 2009

Sitruuna-valkosuklaakakku


Makuhermoja on kutitellut jo pidemmän aikaa saada maistaakseen jotain todella sitruunaista, mutta samalla suussa sulavan suklaista. Tämänkin kakun kehittelyssä pohdin monta vaihtoehtoa: Laitanko valkosuklaan palasina kakkutaikinaan? Viimeistelenkö kakun valkosuklaakuorrutteella? Täytänkö kakun valkosuklaa-kermatahnalla?

Päädyin viimeiseen vaihtoehtoon jo aikaa sitten. Samaa yritin tähän kakkuun, mutta yritys meni mönkään, vaikka lopputulos oli maukas. Nyt onnistuin paremmin, kun maltoin mieleni kerman suhteen, mutta silti on kehiteltävää. En malttanut suklaa-kermaseoksen antaa jäähtyä jääkaapissa tarpeeksi, joten se valui hieman liikaa, mitä oli tarkoitus. Lopputulos oli aika makea, joten ehdin jo ideoida muutoksen täytteeseen/kuorrutukseen. Siitä joskus myöhemmin sitten.

Halusin kakusta maukkaan sitruunaisen ja ihanan kostean. Siksi valelin sen vielä Limoncellolla :D Ihanaa!



100g voita
100g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

½dl Limoncello-likööriä

2 levyä valkosuklaata
1dl kuohukermaa
(1tl vaniljasokeria/-uutetta)

Vaahdota voi-tuorejuusto ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos, sitruunankuoriraaste ja -mehu taikinaan. Paista halkaisijaltaan 20cm vuoassa 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Jäähdytä hetki ja kumoa kakku leivinritilän päälle. Leikkaa kakku halki ja kostuta Limoncello-liköörillä.

Valmista täyte sulattamalla suklaa vesihauteessa. Lisää vähitelleen kermaa sekaan niin, että saat aikaiseksi tahnamaisen seoksen. Anna jäähtyä hetki.

Nosta kakkupohja tarjoilulautaselle ja levitä puolet täytteestä tasaisesti pohjalle. Nosta toinen puolisko päälle ja levitä loppu täytteestä. Koristele haluamallasi tavalla.



Ensimmäinen pala piti kiikuttaa naapurin Marjalle, kun hän on tätä niin hartaasti odottanut tänne blogiin :D Kakku oli kuulemma ollut taivaallisen hyvää niin, että meinasi viedä kielen mennessään :) Kiitos kovasti kehuista!

8 kommenttia:

Satunnainen vierailija kirjoitti...

Voi, tämä on varmasti hyvää. Tuo limocello on niin hyvää!! Ja kaikki sitruunainen. Valkosuklaaseen ei tarvitsekka niin paljon kermaa kuin tummaan.

Nelle kirjoitti...

näyttää kyllä tosi ihanalta. :)

heli kirjoitti...

Hei Satunnainen vierailija :D

Minäkin tykkään kovasti kaikesta sitruunaisesta, vaikken esim appelsiineja voi kuoria, kun alkaa heti kutisemaan ja raavin käteni verille... :/ Kaikessa leivonnassa ja ruoanlaitossa käytänkin nykyään vain luomusitrushedelmiä. :D

Seuraavaan kakkuun laitan tuplasti sitruunaa. Niin, että tuntuu! :) Tosi hyvä maku kyllä tässäkin ja limoncello kostutti kakkua vielä mukavasti.

heli kirjoitti...

Hei Nelle! :D Kiitti kovasti!

Itsekriittisyydelläni ei ole välillä kyllä mitään rajaa, kun en melkein koskaan ole tyytyväinen, mitä saan aikaan. Tyhmä minä :)

Unknown kirjoitti...

Maku vastaa vähintäänkin ennakko-odotusta tuon kuvan perusteella. Tämäkin kakku vie kielen mennessään, niin kuin kaikki Helin tekemät mitä olen saanut maistaa. Musta taitaa tulla kakkufani!

heli kirjoitti...

Kiits Sanna! Kakkupalan voimin Nyyrokkia valloittamaan :D *halitus*

Miäs kirjoitti...

Oli tosi hyvää kakkua. Seuraavana päivänä vielä parempaa!

heli kirjoitti...

Hyvä huomio, joka pitää tosissaan paikkansa! :)