maanantai 17. elokuuta 2009

Tortilla con carne


Kotona tehty kehitelmä espanjalaisesta tortillasta eli perunamunakkaasta. Perinteisesti tortilla tehdään raaoista perunoista, mutta tämä tehtiin aiemmin ylijääneistä sellaisista. Täytteeksi laitoin maustettua jauhelihaa. :) Uudet perunat näyttävät paistettuna ihan paistetuilta banaaneilta ;)


Tosi hyvää oli, joten varmaan tulee tehtyä joskus toistekin, vaikkapa tapakseksi! Sitähän tortilla usein on. Mukaan voisi kokeilla choricoa tai juustoa jne jne :)





4-6 perunaa (koosta riippuen)
öljyä
½ yksikyntinen valkosipuli
n. 400g paistettua ja maustettua jauhelihaa
3 kananmunaa
tilkka vettä
ripaus suolaa

paistettu ja maustettu jauheliha:

400g naudan paistijauhelihaa
1tl juustokuminaa eli jeeraa
1tl jauhettua korianteria
1tl sipulijauhetta
1tl valkosipulijauhetta
½tl chilirouhetta
1tl suolaa


Viipaloi perunat ja lado pannulle, johon olet laittanut öljyä kuumenemaan. Hienonna valkosipuli ja lisää perunoiden päälle puolet. Lisää valmiiksi paistettu ja maustettu jauheliha. Lisää loppu valkosipuli ja loput perunat. Alenna paistolämpötilaa ja sekoita munamassa. Lisää munamassa paistokseen keskelle valuttaen. Paistele, kunnes kananmuna näyttäisi hyytyneen.

Ota kattilankansi tai vastaava, joka on pannun kokoinen ja öljyä sitä hieman. Käännä tortilla alassuin kannelle/vadille ja valuta takaisin pannulle niin, että saat paistettua toisenkin puolen rapeaksi.

Nauti muiden tapasten kera tai siltään vaikka tomaattisalaatin kanssa.


2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tämä oli hyvää!

heli kirjoitti...

:) Kiits, niin minustakin!