sunnuntai 9. elokuuta 2009

Tuplasuklaa-vadelmakakku


Yllätykseksi miehen äidin "synttäreille" :)

Saimme kutsun grillilounaalle ja ajattelin tehdä lahjaksi kakun. Jotain erilaista kun haluaa tehdä, niin monet vaihtoehdot on pohdinnassa. Tällaiseen siis päädyin tällä kertaa :D

Minulla epäonnistui tuo ganache oikein kunnolla, kun laitoin kermaa ja suklaa 1:1.. *pölijä* Paremminkin voi puhua valkosuklaakastikkeesta... Kannattaa siis sulattaa valkosuklaa erikseen vesihauteessa tai mikrossa ja siihen lisätä kermaa tai kermavaahtoa oikean tahnamaisen koostumuksen aikaansaamiseksi.



3dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2dl sokeria
ripaus suolaa
100g tummaa suklaata (rouhittuna)
1dl maitoa
2 kananmunaa
100g voita (sulatettuna)
(½dl vadelmalikööriä)

täyte:

2 levyä valkosuklaata
n. 1dl kuohukermaa
1-2tl vaniljasokeria/-uutetta

koristeluun:

tuoreita vadelmia

Sekoita keskenään kuivat aineet ja suklaarouhe. Lisää joukkoon nestemäiset aineet ja sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.

Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin yön yli. Leikkaa kakku kahteen osaan ja täytä 2/3 valkosuklaaganachella, jonka valmistat sulattamalla suklaan kuumennettuun kermaan (jäähdytä jääkaapissa). Täyte voi osaksi valua ulos. Halutessasi voit laittaa väliinkin vadelmia. Kuorruta kakku lopulla ganachella ja koristele vadelmilla.



Oli tämä vastoinkäymisestä huolimatta aikas hyvää...
Ja miehen pikkuveli oli tehnyt vielä ihanaa
valkosuklaa-mustikkajuustokakkua!!! :D


4 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Oi vitsit miten ihanan näkönen kakku!:P
Senni kiittää onnitteluista. :)

Miäs kirjoitti...

Kyllä tää oli tosi hyvää ja niin oli broidinkin kakku.

heli kirjoitti...

Heipparallaa Kati :D Kiitti kovasti :)

heli kirjoitti...

Kiitti armaani, itse en osaa vissiin olla mihinkään tyytyväinen... :) No, oli se hyvää, mutta silti harmittaa. Ja veljesi kaakku on kyllä tosi namia!