tiistai 22. syyskuuta 2009

Parsakaalipasta Hesarin ohjeella


Parsakaali on yksi parhaista vihanneksista ja siksipä tämä taannoin resepti Hesarin RuokaTorstaissa sai veden välittömästi kielelle!

Pasta riittäisi vallan mainiosti ateriaksi asti ihan yksinäänkin (sen pekonin kera...), mutta lykkäsin viereen vielä parmesaani-broileria :)



parsakaalin kukintoja
5–6 valkosipulin kynttä
tilkka öljyä
loraus valkoviiniä
parmesaania
pennepastaa
suolaa
mustapippuria
(pekonikuutioita)

Höyrytä parsakaalin kukintoja muutaman minuutin ajan, eli kunnes ne ovat puolikypsiä. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet ja kuullota niitä öljyssä. Lisää valutetut parsakaalit ja kääntele lähes kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa loraus valkoviiniä ja kääntele, kunnes viini on imeytynyt ja haihtunut.

Yhdistä pasta parsakaalin joukkoon. Lisää raastettu parmesaani ja rouhi mausteeksi mustapippuria myllystä. Mausta tarvittaessa myös suolalla.

Vihje: Tuhdimman ruuasta saa, kun siihen lisää rapeaksi paistettuja pekonikuutioita.

Ei kommentteja: