maanantai 12. lokakuuta 2009

Hasselpähkinäleivät


En sentään alkanut vaivaamaan leipätaikinaa, vaan pikkuleivistä on kysymys. Pikkuleipiä tulee tehtyä harvemmin ja näillä ajattelin ilahduttaa hoitovapaalla olevaa työkaveriani, kun menen käymään kylässä :)

Marions Kochbuch-nimiseltä nettisivustolta olen ottanut tämän ohjeen. Sieltä löytyy erilaisia ruokia ja leivonnaisia saksaksi.


300g vehnäjauhoja
100g tomusokeria
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
200g voita
1 kananmuna
100g hasselpähkinöitä
150g suklaata

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi aavistuksen pehmennyt voi niihin. Lisää kananmuna ja vaivaa sileäksi. Vaivaa lopuksi taikinaan kokonaiset hasselpähkinät. Voit käyttää hieman vehnäjauhoa apuna, mikäli taikina tarttuu vielä kulhon reunoihin.

Muotoile taikinasta noin 40cm pitkä, hieman kulmikas tanko ja kääri se tuorekelmuun. Anna vetäytyä ja kovettua vähintään tunti kylmässä.

Leikkaa terävällä veitsellä taikinatangosta noin 1cm levyisiä paloja ja paista ne 175 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Leivät alkavat olla kypsiä, kun ne ovat reunoilta kullanruskeita. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja kasta hasselpähkinäleipää siinä. Anna kovettua esim. leivinpaperin päällä. Pakkaa pikkuleipärasiaan, jossa säilyvät rapeina.

HUOM! Ohjeen mukaan leipiä tulee noin 30, mutta leikkasin ehkä ohuempia paloja, kun sain melkein tuplamäärän. Lisäksi laitoin taikinan kahtia ja käärin kahteen eri kelmuun noin 20cm pitkiksi pötköiksi.

Ei kommentteja: