perjantai 9. lokakuuta 2009

Kipparin kasvispasta


Miehen teki mieli jotain pastaa, kun kerroin, että vuorossa olisi jääkaapin tyhjennys. Eli tähteitä oli tarjolla. Noh, päätin tehdä sitten hyvin ja laitoin tällaista pastaa muiden höppeiden lisäksi.

Pastasta tuli hieman miilunpolttajan pastan tyylinen, kun laitoin siihen ruokakermaa ja kananmunan. Oli kyllä hyvää, mutta paprika olisi voinut olla paahdettua. Hieman kuoriosat häiritsi... Seuraavalla kerralla sitten :)



2dl jyvämakaronia
runsaasti vettä&suola
½ purjoa
2 sellerin vartta
1 punainen paprika
1rkl voita
1rkl oliiviöljyä
1dl vettä (pastan keitinvettä)
maldon-suolaa
mustapippuria
1prk Kippari-ruokakermaa
1 kananmuna


Laita pasta kiehumaan runsaaseen veteen, johon olet lisännyt suolaa. Sillä aikaa suikaloi purjo ohuiksi renkaiksi, pilko varsiselleri sekä paprika pieniksi kuutioiksi. (Jos haluat, paahda paprikaa noin 15-20 minuuttia uunissa, jolloin saat kuoren pois)

Kun pasta on kypsää, ota ensin talteen desin verran keitinlientä. Sitten siivilöi pasta. Laita kattilaan voita ja oliiviöljyä (rypsiöljykin käy) sekä kasvikset. Kuullota kasviksia koko ajan sekoitellen, älä ruskista. Lisää vesi ja anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää pasta kasvisseokseen kattilaan. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla. Sekoita ruokakerma ja kananmuna. Ota pastakattila pois liedeltä ja lisää kerma-munaseos pastan sekaan hyvin sekoittaen.

Tarjoa Kipparin kasvispastaa yksin pääruokana tai sitten vaikka lohimedaljongin taikka pihvin kera.

Ei kommentteja: