tiistai 27. lokakuuta 2009

Makkarasoppa


Nopea arkikeitto ja miehen herkkua! Käytin keittoon pakastejuureksia, vaikka vannoinkin jo, etten niitä käytä, kiitos viimeaikaisten lehtiotsikoiden... No, nämä keittoperunat ja -juurekset oli jo pakastimeen aiemmin hankittu. Tästä lähtien kuitenkin yritän valmispakasteita välttää mahdollisimman pitkälle, vaikka kuinka näppäriä varsinkin näin arkena käytössä ovatkin! Nähtäväksi jää, kuinka hyvin tässä onnistun :)



1½l vettä
2 lihaliemikuutiota
8-10 maustepippuria
2pss keittojuureksia
1pss keittoperunaa
2rkl voita
1 sipuli
1pkt lenkkimakkaraa
mustapippuria
(suolaa)
persijasilppua


Lämmitä vesi kiehuvaksi ja lisää liemikuutiot, maustepippurit sekä keittojuurekset. Anna kiehua hetki ja paista sillä aikaa silputtu sipuli sekä pilkottu makkara paistinpannulla voissa. Lisää hieman mustapippuria joukkoon.

Lisää keittoperunat sekä makkara-sipuliseos keittoon ja anna hautua 10-15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Sammuta liesi ja lisää viimeiseksi joukkoon reilusti silputtua persiljaa.

5 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Nam, mitä keittoa, todella herkullista. Vielä kylmänäkin jopa!

heli kirjoitti...

:) Nii-in, senkin herkkusuu :)

Markus Sukram-74 kirjoitti...

Hei tää oli hyvä ohje ja näitä aineita löytyy kotoakin eikä sisällä mitään juppien hienouksia. Nam!

Heli kirjoitti...

:) No hei Markus Sukram-74! Mahtava kuulla, että makkarasoppa oli mieleen! Meillä sitä syötiin tässä toissapäivänä viimeksi ja olikin niin hyvää, että sen perään haikailtiin vielä tänäänkin... :) Kunnon kotiruoka on tosi herkkua!

Jokke kirjoitti...

Vielä kun laittaa sekaan puolikkaan Kpskenlaskijaa, niin avot ! että maistuu !