perjantai 27. marraskuuta 2009

Lohikukkoset


Joskus muinoin Painonvartijoista sain reseptin, missä ruispaloista ja lohesta tehtiin kukkosia. Reseptiä en enää löytänyt ja näitäkin on viimeksi tullut tehtyä vuosia sitten. Muistelemalla sain kyllä samanmakuisia tehdyksi. Kannattaa kokeilla!



ruispaloja
tuoretta lohta siivuina
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
tilliä hienonnettuna
sipulia hienonnettuna

Poista lohesta mahdolliset ruodot ja leikkaa fileerausveitsellä ohuita siivuja. Asettele muutama lohisiivu (3-4kpl) ruispalalle. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Laita päälle vielä hienonnettua tilliä ja sipulisilppua. Nosta toinen ruispala päälle. Kääri tiiviisti folioon ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.

4 kommenttia:

Mervi kirjoitti...

Oi miten hyvältä näyttää. Näitä voi varmaan kypsänä pakastaa ihan siinä missä normaaliakin kalaa?
Meillä kun ei tuo toinen puolisko syö kalaa niin noita vois tehdä vaikka omaksi lounasevääksi.

heli kirjoitti...

Hei Mervi!

Kiitti kommentistasi! Nuo ovat kyllä hyviä, ihan niinkuin vuosia sittenkin :)

Juu, kyllä voi pakastaa. Meinaan itsekin pakastaa, kun meilläkään miäs ei oikein ole lohen ystävä, niin saan rouhia nuo ihan itte :) Jos olisi muuta kalaa, niin varmaan sitten maistuisi :)

Tänään mulla on just yksi eväänä. Helppoja tehdä ja ruokaisia, nam :)

Mervi kirjoitti...

Oli kyllä tosi helppo ja nopeakin tehdä. Onnistui jopa tällaiselta anti-keittiöihmeeltä :D :D

Ja makukin oli kohdallaan. Tänään testataan pakastettu versio :)

heli kirjoitti...

Jee, hyvä Mervi! :) Tosi kiva, että onnistuivat (ei noissa kyllä voi epäonnistua!) ja makukin oli kohdillaan :) Mä en oo vielä ottanut pakasteesta maistiaisia, toivottavasti leipä ei oo ihan lötkyä... No, sulaapahan paremmin ;)