sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Piparisuklaakakku


Isänpäiväonnea!

Kotikotona viettämässä isänpäivää! Tultiin tosiaan kääntymään Pohjois-Pohjanmaalla, oli siskokin miehensä kanssa meidän mukana :) Tein isänpäiväksi kakun mukana vietäväksi. Isä sai jo perinteeksi muodostuneen lahjan: angorasukat unisukiksi ja lakua suun makeaksi :)

Tämä kakku sopii varmaan hyvin joulunajan kahvipöytäänkin.


pohja:

125g digestive-keksejä
75g voita


täyte:

1prk (2dl) vispikermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
½-1dl tomusokeria
100g Kultasuklaan tumma suklaa pipari-suklaata
2-4 liivatelehteä
2-3rkl appelsiinimarmeladia
2tl vettä

Tee digestive-kekseistä murua ja sekoita sulatettuun voihin. Painele leivinpaperoidun halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa, kun teet täytteen.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa (n. 20-30sek kerrallaan). Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto, tomusokeri ja hieman jäähtynyt suklaa. Kuumenna appelsiinimarmeladi ja vesi. Sulata vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan appelsiinimarmeladiin. Sekoita liivateseos hyvin täytemassaan. Kaada ja levitä täyte keksipohjalle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

HUOM! Näin jälkikäteen, tähän riittänee kaksikin liivatelehteä, mutta jos haluaa jämäkän kakun, niin voi laittaa neljä.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kakku oli tosihyvää.

heli kirjoitti...

Isäkin tykkäsi - kun ei ollut vaniljaa... :)