sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Tapenade


Tarjosin tapenadea paahdettujen patongin palojen kera tapaksena, nam!




2dl mustia kivettömiä oliiveja
pari anjovisfileetä
1 - 2 murskattua valkosipulin kynttä
2rkl kapriksia
2tl dijonsinappia
mustapippuria
½dl oliiviöljyä


Valuta oliivit. Pane kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta muutama sekunti. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koneen edelleen käydessä. Tarkista maku.

Tapenade säilyy jääkaapissa useita päiviä tiiviiseen rasiaan pakattuna.

Tarjoa tapenade esimerkiksi patonkiviipaleilla rucolalla koristeltuna.

VINKKI! Voit paahtaa leipäset ensin molemmilta puolilta kuumassa pannussa, jossa on hiukan oliiviöljyä. Paistoin esipaistetusta patongista leikatut viipaleet uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ripotin päälle hieman oliiviöljyä ennen paistamista.

Ei kommentteja: