sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Toffeepäärynät


Kaivoin taannoin vanhan Glorian ruoka ja viini-lehden (8/2005) esiin ja sieltä löytyi tämä kolmannen adventin sunnuntailounaamme päättänyt jälkiruoka. Nopea ja herkullinen! Hieman muokkasin niin, että alkuperäisen reseptin mukaiset kaurahiutaleet korvasin kourallisella rouhittuja saksanpähkinöitä. Tämä oli varmasti hiilarikammoisen lankoni mieleen ;) sokeria ei kuitenkaan voinut välttää!

Päärynöitä oli alkuperäisessä reseptissä yksi/ruokailija, mutta ½ tai ¾ päärynää riittää. Kastikkeen tein kuten reseptissä (2 hengelle) ja sitäkin oli riittävästi. Ei makeaa mahan täydeltä ;)

Tämä oli aivan älyttömän hyvää! Sopisi mainiosti perinteistä poiketen myös joulupöydän herkulliseksi päätökseksi!



2 (isohkoa) päärynää
1rkl voita paistamiseen

toffeekastike:

1dl kermaa
2rkl tummaa kidesokeria
2rkl vaahterasiirappia

pinnalle:

½dl kaurahiutaleita (> saksanpähkinöitä)
1rkl voita (ei tarvita pähkinöiden kanssa)
kanelia
sokeria

Pese päärynät hyvin. Poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Paista voissa pannulla puolipehmeiksi.

Valmista toffeekastike. Mittaa pannulle kerma, sokeri ja siirappi. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes seos sakenee.

Paista kaurahiutaleita voissa/paahda pähkinöitä hetki koko ajan sekoittaen. Mausta kanelilla ja sokerilla.

Valuta toffeekastiketta päärynälohkojen päälle ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita/pähkinärouhetta.

Lisäksi voit tarjota vaniljajäätelöä tai, kuten minä, kaakaokermavaahtoa (vispikermaa+kaakaotomusokeria). Toffeekastikkeen voi tarjota myös erikseen pienestä kupista, johon päärynää voi dipata!

2 kommenttia:

helna kirjoitti...

Lounasruoat olivat taas - pitkästä aikaa - herkullisia. Nam nam.

heli kirjoitti...

Kiitos :) myöskin seurasta!