torstai 24. joulukuuta 2009

Viikunahillo


Nykyisiin jouluperinteisiin kuuluu juustojen kanssa viikunahillo. Bonne Maman viikunahillo on kyllä parasta, nyt kuitenkin päätin tehdä itse. Ensimmäisen erän otin jo ennen joulua, mutta siitä tuli hieman liian jäykkää... :) Nyt aattoaamuna keitin uuden satsin.




1pss (n.200g) pehmeitä viikunoita
3dl vettä
1dl punaviiniglögiä tai Hehku rypälejuomaa
1½dl hillosokeria


Laita kattilaan vesi ja paloittele viikunat veteen. Anna liota vedessä yön yli. Keitä noin 20 minuuttia ja lisää glögi. Jatka keittämistä vielä 10 minuuttia, ennen kuin lisäät hillosokeria. Keitä hillosokerin kanssa 15 minuuttia. Purkita kuumiin lasipurkkeihin ja jäähdytä viileässä.

Ei kommentteja: