lauantai 30. tammikuuta 2010

Hapanimelä broileri


Lauantain lounasruoaksi pitkästä aikaa herkullista basmatiriisiä ja broileria hapanimeläkastikkeessa.

Mukava rentoiluruoka nautiskella yöpaitaillessa ja television ääressä viikon tallenteita katsellen. Ja miksei ihan ihmisten lailla ruokapöydässä syöden ;)



1rkl öljyä
300g maustamattomia broilerin filesuikaleita
1rkl öljyä
1 sipuli suikaloituna
3 valkosipulinkynttä siivuina
1 keltainen paprika suikaloituna
1rkl öljyä
5-8 keskikokoista jumbo-herkkusientä ohuina siivuina
1tl inkivääritahnaa
1½rkl soijakastiketta
2rkl thai sweet chili-kastiketta
1rkl maissijauhoa
1½-2dl vettä


Kuori ja suikaloi/siivuta sipulit. Huuhtele ja puhdista paprika. Suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa herkkusienet siivuiksi.

Kuumenna wokki kuumaksi. Lisää öljy ja paista broilerin suikaleet kypsän rapeiksi, kullanruskeiksi. Kaada paistetut broilerin suikaleet odottamaan, kun kuumennat wokin jälleen tosi kuumaksi ja lisäät öljyä. Paista sipulit ja paprikat niin, että saavat hieman väriä. Kaada broilerin joukkoon. Lisää vielä kerran öljyä kuumaan wokkiin ja paista herkkusienet.

Sekoita aiemmin paistetut ainekset wokkiin mukaan ja mausta inkivääritahnalla, soija- sekä makealla chili-kastikkeella. Viimeistele kastike veteen sekoitetulla maissijauholla.


VINKKI! Kun maltat paistaa kastikkeen ainekset erissä, ei lopputuloksesta tule vetistä mössöä, vaan herkullinen sekoitus eri makuja ja aineksia, jotka erottaa toisistaan :) Ja muista KUUMA wokkipannu!

1 kommentti:

Miäs kirjoitti...

Nam, olipa hyvää ruokaa!