perjantai 22. tammikuuta 2010

Herkullinen broileripiirakka


Naapurin Marja on ollut meille usein suurena apuna, joten tekaisin tässä iltakahville viemiseksi pienen piirakan.

Aluksi suunnitelmissa oli tehdä piirakka Pirkka kalkkunasuikaleesta, mutta sitä ei lähi-k-supermarketissa ollutkaan (tuotehaulla kyseistä tuotetta ei löydy eli ilmeisesti poistunut jostain syystä valikoimasta, harmi!) ja otin sitten Atrian uutuus-tuotteen Broilerisuikaleet kokeiltavaksi. Lisäksi piirakkaan halusin aura-juustoa, jotain hedelmää ja rakuunaa, joka jostain syystä on minulle haastava mauste. Hedelmäksi valikoitui säilykepäärynä.


Tällainen tuli lopputulokseksi. Huomioithan, että 24-26cm piirakkavuokaan pitää piirakkaohje tehdä kaksinkertaisena!



1 Bruno paistovuoka

50g voita
1tl rouheista dijon-sinappia
1dl vehnäjauhoja
1rkl kylmää vettä
***
100g valmista broilerinsuikaletta (esim. Atria)
1rkl paahdettua sipulirouhetta
1tl kuivattua rakuunaa
hieman mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 kananmuna
1dl kermaa
n. 1dl juustoraastetta
***
2 säilykepäärynän puolikasta
muutama nokare aurajuustoa


Nypi pehmeä voi ja sinappi vehnäjauhoihin. Sekoita taikinaksi lisäämällä vettä ja painele pienen Bruno piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä hieman vehnäjauhoa tarvittaessa taikinan painelussa!

Sekoita kaikki täytteen aineet hyvin sekaisin. Leikkaa päärynän puolikkaat lohkoiksi. Levitä täyte piirakkapohjalle ja asettele päälle päärynälohkot. Murenna päärynöiden väliin aura-juustoa. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.

2 kommenttia:

Eisku kirjoitti...

Herkullinen broileripiirakka ON nimensä veroinen, oikea makean-suolaisen-maukkaan liitto. Oikein hyvää iltapalalla tai kahvin kanssa pikkusuolaisena.

heli kirjoitti...

Kiitti kiitti! Mahtavaa, että maistui teillekin. Olin kyllä tosi iloisesti yllättynyt itsekin makujen harmoniasta, kun tämän kehittelin :)