keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Lihapullakeitto italialaisittain


Uuden vuoden puolella ollaan jo tukevasti ja se on lähtenyt käyntiin hiljalleen ajanrattaan nitistessä. Onneksi tämä loppiainen toi pienen katkon loman jälkeiseen arkeen palaamiseen. Tuntuu tosin, että voisi karhujen lailla nukkua talviunta ;) Jotain piristystä siis lautaselle!

Ajatuksena oli tehdä pikkuruisia lihapullia tomaattiseen keittoon ja vielä italialaiseen tyyliin. Tällaiseen lopputulokseen pääsin. Ja hyvää tulikin! :)



lihapullataikina:

250g naudan paistijauhelihaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna tai raastettuna
3rkl parmesaani-juustoraastetta
1rkl (itse)kuivattua basilikaa
1tl suolaa
mustapippuria myllystä


keittopohja:

2tlk tomaattimurskaa tai kuorittuja tomaatteja
1 tomaattitölkillinen vettä
2rkl tomaattipyrettä
3 palaa sokeria
1pss kasvissuikaleita
1½dl oliivipastaa
ripaus suolaa
½tl juustokuminaa jauhettuna
hieman mustapippuria myllystä

Tee ensin lihapullataikina sekoittamalla kaikki ainekset hyvin sekaisin. Anna maustua sillä aikaa, kun valmistat keittopohjan.

Kaada tomaattimurskaa kuumaan kattilaan. Lisää tomaattipyre sekä sokeripalat. Kun liemi alkaa kiehua, lisää kasvissuikaleet ja pasta. Anna kiehua maltillisesti noin 10 minuuttia. Mausta keitto.

Pyöritä lihapullataikinasta pieniä pullia ja lisää ne keittoon. Anna hautua 15 minuuttia kannen alla hiljalleen poreillen.

Tarjoa halutessasi parmesaani-raasteen kera.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Olipa hyvää keittoa!

heli kirjoitti...

Kiitos :)