lauantai 20. helmikuuta 2010

Liptauer-tahna

Itsetehdyn näkkärin kaverina tarjosin nimpparibrunssilla myös tätä tahnaa artisokkatahnan ohella. Resepti Maku-lehden.

Melko kevyt ja maistuva levite. Alkuperäisestä reseptistä poiketen, lisäsin siihen hyppysellisen sokeria.




1 prk (250 g) rahkaa
50 g voita huoneenlämpöisenä
1 pieni sipuli silputtuna
1 dl suolakurkkua silputtuna
1 nippu ruohosipulia silputtuna
1 rkl kapriksia
1 1/2 tl paprikajauhetta
1 tl sinappia
1 tl suolaa
1/2 tl cayennenpippuria
1/4 tl kuminansiemeniä
1/4 tl valkopippuria
hyppysellinen sokeria

Sekoita kaikki tahnan ainekset tasaiseksi. Voit surauttaa tahnan myös monitoimikoneessa, jolloin sipuleita ja suolakurkkuja ei tarvitse erikseen silputa. Anna tahnan tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Ei kommentteja: