torstai 25. helmikuuta 2010

Minipizzat


Brunssilta jäi artisokkatahnaa, joten pizzat olivat yksi vaihtoehto käyttää sitä. Käy varmasti lämpimien voileipien levitteeksi tai kasvisvoileipäkakkuun täytteeksi.




pizzapohjat (18-20kpl):

½pkt tuorehiivaa
2dl vettä
1dl ruisjauhoja
3-4dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
3rkl oliiviöljyä

täyte:

artisokkatahnaa
ohuen ohutta possunleikettä
mustapippuria
(tuore) mozzarellaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Tee taikina lisäämällä joukkoon jauhot ja suola. Alusta ja lisää öljy sekä tarvittaessa vielä ripaus jauhoa. Laita jääkaappiin kohoamaan 2-3 tunniksi.

Sitten pyörittele taikina palloiksi ja anna kohota 15 minuuttia sillä aikaa, kun uuni lämpiää 225 asteeseen. Paina lasin avulla pallot pyöreiksi taikinapohjiksi.

Levitä kullekin pohjalle artisokkatahnaa, taittele päälle possunleikettä, hieman mustapippuria ja siivu tuore mozzarellaa.

Paista pizzoja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Halutessasi voit vielä laittaa valmiin minipizzan päälle rucolaa ja pinjansiemeniä.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Nam, onpas hyviä pizzoja!

heli kirjoitti...

Kiits :)