sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Paimenen pekoni-pinaattipasta


Nimensä tämä pastaruoka sai lehmänmaidosta valmistetun Rückerin Hirtenkäse-juuston mukaan, jota saa ainakin Prismasta. Paimenjuustoa eli fetaa pekonin ja pinaatin kera, ei voi olla kuin hyvää. Ja niin olikin, tosi maittavaa. Juuston rasvaprosentti on muuten 45%, mutta ilmeisesti kokonaismassan rasvaprosentista on kysymys..

Onkin jo aikaa, kun meillä on ollut viimeksi tuoreesta pinaatista tehtyä evästä. Kannattaa käyttää pinaattia ja tuore pinaatti on ihanan miedon makuista. Jo heräsi ajatus uudesta leivontakokeilustakin pinaatilla höystettynä. Siitä sitten myöhemmin :)




100g nauhapastaa (esim. de Ceccon mafaldine-pastaa)
vettä+suolaa
1rs pekonikuutiota
3 valkosipulinkynttä
1pss (250g) tuoretta pinaattia
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
100g
Rücker Aristides Hirtenkäse-juustoa


Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Älä valuta siivilässä.

Kun pasta vielä kiehuu, laita pekonikuutiot kylmään pannuun ja liesi sitten vasta kuumenemaan. Paista pekonikuutioita niin, että alkavat ruskistua. Raasta ja siivuta valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää heti huuhdeltu, kuivattu tuore pinaatti.

Kääntele pinaattia koko ajan pannulla. Rouhi mustapippuria sekaan ja nosta pastakauhalla pasta pannulle. Mukaan saa tulla pastankeitinvettä!

Lopuksi murenna juusto sekaan ja sekoita. Ripaus suolaa päälle ja ruoka on valmis.

6 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Oli muuten tosi hyvää pastaa! Pekonihan tietysti oli parasta.

heli kirjoitti...

No olipa yllätys ;) Mukava, kun maistui!

Unknown kirjoitti...

Tuli kokeiltua ohjetta, toi pinaatti-pekoni kuulosti niin hyvältä ja näytti niin herkulliselta. Sen verran piti tietenkin soveltaa että omassa pastassa oli vielä tuoretta punaista chiliä ja pasta oli täysjyväspaghettia. Sellon sittarista löysin VAIN 29% fetaa, joten jouduin tekemään sen verran light-versiona. Herkullista oli tosiaan, oikein näppärä ja nopea pikaruoka!

heli kirjoitti...

Nam, kuulostaa herkulliselta chilinkin kera, Sanna! Tosi kivaa, että olet uskaltanut kokeilla ohjeitani ja että ne toimivat muuallakin kuin omassa keittiössä.

Hieman viilasin tuota blogitekstiä, koska ilmeisesti kyse on juuston kokonaismassan rasvaprosentista. Ymmärtäisin siis, että jos kokonaismassan rasvaprosentti on 45 ja massa on vaikka 1kg, niin silloin 100g rasvaprosentti on 4,5. Oisko noin? Hmmm... Siinä mielessä tuo puoltaa ajatusta, koska Hirtenkäse ei suinkaan huokunut rasvaisuutta, pikemminkin oli aika kuivaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, pasta on hyvää... mutta tuohon rasvaprosenttiin, prosentti on sama vaikka paino eri, eli se on 45%..

Heli kirjoitti...

Okei, kiitti tiedosta :D Mun laskelmat hieman metsässä siis. Noh, joka tapauksessa mahtavaa, että pasta maistui! :)