perjantai 2. huhtikuuta 2010

Arista al Latte eli possua maidossa


Siskot kokkaa-blogin Nelle oli aiemmin valmistanut herkullista possua italialaisittain maidossa ja se sopikin tämän päivän menuuni mitä mainioimmin. Kiitos reseptistä!

Paistinarun löytäminen oli haasteellista, mutta etsintä tuotti lopulta tulosta ja kannatti :)

Maitopossun kanssa tarjosin itsetehtyjä gnoccheja sekä keitinliemestä valmistettua kastiketta.




1kg possun ulkofilettä
6 valkosipulin kynttä
8dl täysmaitoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä (paistamiseen, ei extravirginiä)
paistinarua

Ota possu lämpiämään huoneen lämpöön. Tee siihen tasaisin välimatkoin ja vähän joka puolelle 6 sormen mentävää reikää. Laita jokaiseen reikään 1/3 tl suola-mustapippuriseosta ja yksi valkosipulin kynsi.

Sido liha narulla kokoon niin, että rasvapuoli peittää suurimman osan lihasta. Kaada sitten loppu pippuri-suolaseos leikkuulaudalle ja pyöriä sidottua filettä siinä niin, erttä suolaa ja pippuria tarttuu joka puolelle filettä.Laita suureen kasariin oliiviöljyä niin paljon että pohja peittyy. Ruskista possua keskilämmöllä 20 min, possua aina pannussa kääntäen.

Lisää maito ja keitä ilman kantta 1h ja käännä possua keiton aikana muutamaan kertaan.

Nosta possu vetäytymään leikkuulaudalle siksi aikaa kun keität kastikkeen kasaan. Siivilöi kastikepohja, sileän kastikkeen saat valuttamalla liemen suodatinpussin tai harson läpi. Keitä sitten kastiketta kasaan.

Ei kommentteja: