sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Pacon kalakeitto


Seuraan nykyään viikottain lauantain puolimaratonina neljä puolen tunnin jaksoa ruotsalaisten tekemää Arvostele mun illallinen-ohjelmaa (ruots. Halv åtta hos mig). Siitä on tullut yksi lempiohjelmistani. Juontaja on välillä suorastaan naurettava :D ja hekottelen kommenteille antaumuksella.

Kivoja ruokiakin tekevät, tosin välillä kilpakumppanit sortuvat itsekkyyteen ja antavat huonot pisteet toiselle, että itse pärjäisi. Kiva varmaan katsoa televisiosta jälkikäteen... Jännää muuten, miten osallistujat useimmiten käyvät ostoksilla arkisesti ICA:sta tai Lidlistä :) Hienoa, niin kävisin varmaan minäkin meidän ostarin laadukkaassa lähikaupassa!

Nyt vietettiin ruokaisa viikko Gotlannissa. Sieltä nappasin Josefin Ringbomin keittämän
Pacos fisksoppa-keiton, jota hieman oikaisin, mutta NAM, oli tosissaan yhtä hyvää, miksi sitä ohjelmassakin kehuttiin!



2rkl öljyä
3 kuutioitua tomaattia
1 sipuli
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 chili
3cm inkivääriä
ripaus sahramia
1l kalalientä (kalafondia+9½dl vettä+½dl valkoviiniä)*
1 hyppysellinen anista
½dl appelsiinimehua
1dl kermaa
1dl kookosmaitoa
ripaus sokeria, suolaa, mustapippuria
***
500g vaaleaa kalaa (esim. kuha tai pangasius)
400g katkarapuja
1 parsakaali
2 dl sokeriherneitä

* Jos haluat keittää kalaliemen itse, katso ohje alkuperäisestä reseptistä.

Kuullota tomaattikuutioita, sipulia ja valkosipulia, kunnes tomaatti hienontuu murskaksi. Lisää joukkoon hienonnettu chili, inkivääri ja sahrami. Kaada kalaliemi sekä anis ja appelsiinimehu. Anna kiehua hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Lisää kerma ja kookosmaito. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Lisää kuutioitu kala, katkaravut, parsakaali sekä sokeriherneet juuri ennen tarjoilua. Anna kypsyä viitisen minuuttia ja tarjoa tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja: