tiistai 6. huhtikuuta 2010

Paistettu katkarapu-riisinuudeli


Eilen vietin itsekseni pyhäpäivää, kun kylässä olevat vanhemmat olivat vuorostaan siskoni luona yökyläilemässä ja mieskin lähti vaihtamaan autoonsa kesärenkaita alle.

Leivoin suolaisen piirakan ja sen voitelusta jäi hieman kananmunaa jäljelle. Siitä sainkin idean lounasruokaan, josta tuli aivan älyttömän hyvää :) Ainakin minun mielestä, kun yksin söin ;)



1-1½dl riisinuudelia
kuumaa vettä
1dl katkarapuja
1rkl voita
½tl valkosipulijauhetta
½tl sipulijauhetta
1 kananmuna
2rkl vettä
suolaa
ripaus valkopippuria
pari basilikan lehteä

Laita riisinuudelit kuumaan veteen pehmenemään hetkeksi. Sekoita kananmuna, vesi, ripaus suolaa ja valkopippuria sekä silputut basilikan lehdet vaikka juomalasissa.

Kuumenna voi pannulla. Kaada nuudelit veden kanssa siivilään, jossa on jäiset katkaravut. Näin katkatkin hieman alkavat sulamaan. Laita riisinuudelit sekä katkaravut pannulle paistumaan. Ripota päälle valkosipuli- ja sipulijauheet. Kääntele nopeasti pannulla, ettei katkaravut sitkisty. Kaada joukkoon munaseos ja sekoita vielä muutaman kerran.

Nauti kuumana!

2 kommenttia:

Tarjuska S kirjoitti...

Miehellä taisi olla sit hiukan pidempi renkaiden vaihto operaatio ko yksin sulla piti syödä :). Mie tein tänään myös katkaravuista ruokaa.

heli kirjoitti...

Juu, näin oli :) Pari sataa km renkaanvaihtoon mutkin ja sitten lounasti pizzat isänsä kanssa, siis jonka luona vaihtoi renkaatkin :) Kyllä siihen vierähti kahdeksatta tuntia ja mulla ehti tulla nälkä, mikä tosin on harvinaista ;)

Mmmmmmm... mulla on selvästi katkarapukausi menossa, tavalliset ja varsinkin jättikatkat saa veden kielelle ja uppoaa parempiin suihin :) Mitäs teit?