keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Pekoni-chipotle-perunasalaatti


Kovaa vauhtia ollaan menossa kesää kohti ja on aika kokeilla uusia juttuja kesäkeittiötä ajatellen.

Jo vappubuffetiin voisi tänä vuonna valmistaa vaikka tällaisen amerikkalaisen perunasalaatin. Tärkeä ainesosa on Tabasco Chipotle-kastike. Voi tosin korvata jollain vastaavalla chipotle-kastikkeella, jos kaapista löytyy valmiiksi, mutta oleellista on savuaromi. Chipotle on savustettua jalopeñoa.

Ohjeessa mukaan tuli myös kananmunaa, mutta jätin sen pois. Itseasiassa en viitsinyt alkaa keittämään niitä erikseen, laiskuus iski ;) Chipotle-kastiketta voi laittaa mielestäni vaikka kolme teelusikallista (Kiitos tarkkasilmäisen lukijani, olin itse lukenut alkuperäistä ohjetta väärin, sillä chipotle-kastikkeen sekä dijon-sinapin määrä on ruokalusikallisia!) Niin ja sekoitin pekonin kastikkeeseen, alkuperäisessä ohjeessa sekoitetaan perunoiden ja kananmunien kanssa. Teetpä niin tai näin, onnistut kuitenkin!




1kg (uusia) perunoita
vettä+suolaa keittämiseen
2dl ranskankermaa
1dl (kevyt)majoneesia
2tl Tabasco Chipotle-kastiketta
1tl dijon-sinappia
1 pieni valkosipulinkynsi
3 pekonisiivua rapeaksi paahdettuna
(2 keitettyä kananmunaa)
(suolaa)


Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Anna hautua kannen alla sillä aikaa, kun teet salaatinkastikkeen.

Paahda pekonisiivut rapeaksi ja nosta ne talouspaperin päälle. Sekoita ranskankerma, majoneesi, pippurikastike sekä sinappi keskenään. Raasta valkosipulinkynsi ja murskaa/leikkaa saksilla pekonisiivut joukkoon.

Kuori ja paloittele perunat. Mikäli käytät ohutkuorisia uusia perunoita, ei niitä tarvitse kuoria. Kaada kastike perunapalojen (sekä paloiteltujen kananmunien) päälle ja sekoita hyvin. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Anna vetäytyä ja jäähtyä viileässä.

VINKKI! Kastike sopisi varmasti tosi hyvin myös broileri-pastasalaattiinkin! Kannattaa kokeilla!

4 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Voi että oli herkullista. Toivottavasti teet pian lisää perunasalaattia!

heli kirjoitti...

No toki! Perunasalaattikokeiluja lisää tiedossa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ps. Tablespoon on ruokalusikka - eli tabascoa voi laittaa vaikka enemmänkin ;)
http://www.tabasco.com/tabasco-recipes/recipe/560/bacon-and-chipotle-potato-salad/

Heli kirjoitti...

Oi, niinpä onkin! Miten mä olen noin väärin lukenut tuon ohjeen. Ohjeessa on puoli teelusikallista valkosipulia, mutta olen muuttanut ohjetta ja käyttänyt sitä yhden pienen. Myös dijonin määrä on liian pieni!

Kiitos huomiosta! Perunasalaatti oli hyvää virheellisilläkin mitoilla, mutta varmasti vielä maustempaa oikeilla :)