sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Pinaattinen piiras


Onkin ehtinyt vierähtää "tovi", kun olen itselle feta-pinaattipiirakkaa tehnyt.
Tämä piirakka on osoittautunut hyväksi, mutta nyt teki mieli jotain helppoa.

En paljon valmistaikinoita voitaikinaa lukuunottamatta käytä. Ajattelin päästä tosiaan helpolla ja ostin Myllyn Paras Ison Lehtitaikinalevyn suolaiselle piiraalleni. Tuo taikinalevy on muuten aika hyvä, jos on erilaisia allergioita. Se ei sisällä laktoosia, maitoa, kananmunaa eikä sokeria. Täytteen kanssa saakin olla sitten tarkempi :)

Piirasta tehdessä sävelsin hieman, joten ei voi kutsua feta-pinaattipiiraaksi, olkoon sitten vain pinaattinen piiras :) Tuli aivan mahtavan hyvää ja tämä sopisi tosi hyvin vaikka juhlabuffetiin. Jos haluat enemmän pinaattia piirakkaan, laita silloin toinenkin pussi pinaattia pannuun!




1pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevy

1-2pss (á 500g) tuoretta pinaattia (tässä 1pss)
2-3 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia
1dl kermaa
mustapippuria myllystä
suolaa
1prk (380g/175g) salaattijuustokuutioita
½-1dl pinjansiemeniä

Sulata ja esivalmistele (kauli hieman, pistele haarukalla ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia) piiraspohja.

Huuhtele pinaatti ja leikkaa veitsellä pienemmiksi suikaleeksi. Laita kuullottumaan pannulle tai wokkiin, riippuen siitä, miten paljon käytät pinaattia ilman rasvaa. Silppua ja lisää joukkoon valko- ja kevätsipuli. Kun seos on muhinut hetken, lisää kerma ja anna keittyä hiljalleen kasaan. Mausta.

Valuta ja huuhtele nopeasti salaattijuustokuutiot kylmällä vedellä. Levitä täyte piirakkapohjalle, sitten salaattijuustokuutiot ja pinjansiemenet. Rouhi päälle vielä hieman mustapippuria.

Paista piiras uunin keskitasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja: