lauantai 10. heinäkuuta 2010

Vanilja-raparperipiirakka


Huh huh tätä hellettä... Otimme miehen äidin grillilounaskutsun mielellämme vastaan, koska oli määrä ruokailla puutarhassa. Ihanaa olikin leppoisassa tuulenvireessä syödä ja päälle juoda kahvit.

Viemiseksi tein tämän kesän Anna-lehdestä löytämäni ohjeen mukaan tekemäni vaniljaisen raparperipiirakan.


Ohjeen mukaan tehdystä tulee aika paksu normaalikokoiseen suorakaiteenmuotoiseen vuokaan. Sitten käsketään valuttamaan täyte pohjan päälle. Se ei ainakaan minulla onnistunut, sillä täytteestä tuli aika paksu tahna. Lopputulos myös ainakin Anna-lehden piirakkakuvaa tummempi. Maku oli kuitenkin miedon vaniljainen ja mascarponen vaikutuksesta mehevän kermainen.

pohja:

150g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2½dl vehnäjauhoa
1dl kaurahiutaleita

täyte:

1pss vaniljakastikejauhetta
1½dl maitoa
1prk (250g) mascarpone-juustoa
1 kananmuna
n. 250g raparperia

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna huolella vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja pyöräytä nopeasti taikinaksi. Painele taikina (voidellun ja korppujauhotetun - en tehty tätä) piirakka vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita vaniljakastikejauhe kulhossa maitoon ja anna seistä muutama minuutti. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja kananmuna. Valuta (?) vaniljaseos piirakkapohjan päälle ja levitä tasaisesti. Paloittele raparperit ja asettele piirakan pinnalle.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja: