sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Espanjalaisella makumatkalla


Kävimme eilen lähiruokamatkalla siskon ja miehensä luona kaupungin toisella laidalla. Raportoin tästä illalliskutsureissusta, koska ruoka ja viini olivat niin hyviä ja seura kerrassaan mainiota. Ehkä tästä joku saa ideantynkää omien illalliskutsujen järjestämiseenkin? En sentään uskalla pistää pystyy uutta ruokaosiota kuten Arvostelen illallisesi. Saattaisi käydä niin, että kutsut harvenisivat ;)

Meinasin vielä lisätä edelliseen, ettei oikein sellaistakaan uskaltaisi laittaa kuin Neljän tähteen illallinen, mutta sehän vasta hauska ja toteuttamisen arvoinen kokeilu olisikin. Monesti sitä jääkaappia tutkii ja miettii, mitä tänään syötäisiin!

Illallisen teema oli espanjalaishenkinen ja se alkoikin aperitiiviksi tarjotulla Vermouthilla kera sitruunan ja jäiden. Oliko siinä vielä jotain muutakin? Kerrassan hyvä aperitiivi!

Alkupaloiksi oli lajitelma tapaksia. Manchengo-juuston ja Serrano-kinkun lisäksi oli juustoisia valkosipulileipiä, oliiveja sekä aivan älyttömän hyviä pekonilla peiteltyjä jättikatkarapuja! Näitä olisi voinut laittaa kotipakettiinkin, kiitos!



Pääruoaksi saimme nauttia siskon valmistamia solomillo-pihvejä. Sisko on kyllä paras tietämäni pihvinpaistaja, niin mehukkaita ja suussasulavia makupaloja jokainen. Pihvin lisäkkeenä oli kermaista kastiketta kera paahdettujen bataattien ja parsakaalin. Viininä tarjottiin Piedemontea, joka oli todella pehmeän hyvä espanjalainen punaviini. Loppulasillinen jäi tosin juomatta, kun oli kuskina.


Jälkiruokana myöhemmin tarjottiin kahvia, espanjalaisia pikkuleipiä ja maustekakkua. Miehet maistelivat lisäksi konjakkia. Kerrassaan onnistunut makumatka, kiitos matkaseurasta!

4 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tosi hyvvää oli kaikki, ja pihvi aivan loistavaa!

Heli kirjoitti...

Oli kyllä mahtavvaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan maistuivat ruuat on nimittäin senverran kokemusta miniän tekemistä ruuista. Katkaravut olis varmaan maistuneet papallekin hah hah haa (autoillen euroopassa). Pizzapannukakku on myös kokeiltava.

Heli kirjoitti...

Entäs sammakonreisi? ;)

Hyvvää kyllä oli!