tiistai 16. marraskuuta 2010

Liha-perunalaatikko


Voi, kun meillä tuoksuu hyvälle ruoalle :) Tein varmaankin ensimmäistä kertaa liha-perunalaatikkoa.

Ennen vanhaan kotona oli aina silloin tällöin liha-perunalaatikkoa, johon laitettiin siankylkeä. Sitä samaa, josta äiti teki herkullista läskisoosia.

Tämän päivän possu on laihduttanut ja valmiiksi siivutettu kastikeliha on hyvinkin lihaisaa. Säästin hieman aikaa ja kipeää kättäni, joten tein laatikon valmiista peruna-sipulisekoituksesta. Säästetty valmisteluaika käytettiin laatikkoruoan hauduttamiseen. Maltilla siis mahtava tuoksu kotiin ja ruoka parempii suihin.

Kyytipojaksi viipaloitua punajuurta, ruisleipää ja piimää :)


2pkt (n. 700g) Saarioisen kastikelihaa
2pss (1kg) peruna-sipulisekoitusta
suolaa
maustepippuria
3dl vettä
muutama pieni nokare voita

Leikkaa kastikelihaviipaleet neljään osaan. Asettele lihapalat alumiinifoliolla vuoratulle uunipellille ja ripauta päälle hieman suolaa. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia uunin keskitasolla.

Levitä uunivuoan pohjalle paahdettua lihaa ja muutama maustepippuri. Päälle puoli pussia peruna-sipulisekoitusta, sitten taas lihakerros, maustepippuria ja ripaus suolaa. Päällimmäiseksi perunakerros ja puolitoista desiä vettä. Paista uunin alaosassa tunnin ajan 175 asteessa.

Ota laatikko uunista ja painele varovasti, lisää loppu vesi ja voinokareet. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista toinen tunti.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Voi että, kun oli hyvää laatikkoa! Tätä saa tehdä uudestaan vaikka jo huomenna!

Heli kirjoitti...

Eiku joku toinen päivä, jos muistan ;)