keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Maksakastike


Maksaa tulee laitettua tosi harvoin, mutta nyt kotiyleisön pyynnöstä valmistin maksakastikkeen. Olipa kerrassaan hyvää tuppipottujen kanssa, ja kyllä vain pitkä haudutus tekee maksasta kastikkeessa herkullisen mureaa!

Keksin laittaa silputun sipulin ja porkkanapalat maustepippurien kanssa veteen kypsymään, sillä aikaa, kun paistoin maksapalat. Ja kastikkeen hautuessa voi vaikka imuroida ;) Oi, mikä kätevä emäntä!


1 sipuli
1 porkkana
n. 10kpl kokonaisia maustepippureita
7-8dl vettä
500g naudanmaksaa
vajaa 1dl vehnäjauhoja
valkopippuria
suolaa
3-4rkl voita paistamiseen

Kuori ja pilko sipuli sekä porkkana. Laita ne noin 2dl vettä hautumaan maustepippurien kanssa.

Leikkaa maksa noin sentin levyisiksi viipaleiksi ja viipaleet suupaloiksi. Sekoita vehnäjauhoihin ripaus valkopippuria ja suolaa. Sulata voita pannulla ja paista jauhotetut maksapalat molemmilta puolin ruskeiksi. Ruskista jauhonjämät pannulla ja huuhtele kastikkeen sekaan vesitilkan kanssa.

Lisää paistetut maksapalat poreilevaan liemeen ja lisää vielä puolisen litraa vettä. Anna hautua, kunnes keitinperunat ovat kypsiä. Minun kastike hautui ainakin 20 minuuttia, ehkä kauemminkin. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä. Lisää lopuksi hieman suolaa ja tarkista maku.

Lisäksi siis pottuja ja puolukka- tai mustaherukkahilloa!

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tää oli tosi hyvää! Maksaa saa liian harvoin, vink vink. ;)

Heli kirjoitti...

Tiedän, mutta kun on niin paljon kaikkea ruokaa, mitä tulee harvoin laitettua ;) Onneksi edes liian harvoin, ettei kuitenkaan ollenkaan! :)