maanantai 6. joulukuuta 2010

Karpalokääretorttu


Hyvää itsenäisyyspäivää, Suomi!

Tänä itsenäisyyspäivänä tarjoan kahvin kera karpaloista kääretorttua. En ole elämäni aikana tehnyt kovin montaa kääretorttua, mutta eilen yllätin itseni ja tein kakun sijaan kääretortun.

Karpalo, tuo soidemme superfood pääsi siis sulostuttamaan kansallispäivämme kahvitarjoilua. Hillo oli kotimaista, mutta täytteeseen käyttämäni kuivatut karpalot tuskin ovat kotimaisia, jo kokonsa perusteella.

Harmillista, että käyttämästäni hillosta tulee näin juhlapäivänä moitteen sananen. Laitoin nimittäin väliin Meritalon karpalohilloa, joka oli niin aitoa, että oli jopa jokin oksanpala hillossa mukana! No, poistin sen täytteestä, ettei kahvittelijalle tule ikävämpää yllätystä puunpala hampaissaan, mutta olettaisi arvokkaammasta marjasta tehdyn hillonkin olevan laadukasta.

Kääretortun maut tasaantuivat yön yli levättyään ja kääretorttupala maistui oikein herkulliselta tuoreen kahvin kera.




kääretorttupohja:

4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
¾dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte:

n. 1dl karpalohilloa
1dl kuivattuja karpaloita
1prk mascarpone-tuorejuustoa
2dl vispikermaa
½dl tomusokeria
1tl vaniljauutetta tai -sokeria

Valmista kääretorttupohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Levitä reunalliselle pellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Paista 225 asteessa noin 5-6 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

Kun kääretorttupohja jäähtyy, sekoita kerma mascarpone-juuston sekaan ja mausta. Levitä hilloa kääretorttupohjalle tasaisesti, samoin juustotäyte.

Kääri torttu rullalle ja anna vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

4 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Tästä minä jo kuulinkin. Näyttää herkulliselta. Ja maistui varmaan myös.

Heli kirjoitti...

Tuu maistamaan :) Syötävää!

Miäs kirjoitti...

Suussasulavaa... :P,,,

Heli kirjoitti...

Nyt juomma kahavit ja palat kääretorttuva :)