maanantai 17. tammikuuta 2011

Amerikkalaiset pannukakut


Teki mieli noita muhkeita pannukakkuja vaahterasiirapin ja vastakeitetyn kahvin kera. Autuutta tämän vetisen alkutalven pimeydessä.

Ohje Myllyn Parhaat-sivulta. Fariinisokeri antaa taikinaan ihanan toffeemaisen maun. Piimän tai kermaviilin korvasin creme fraichella. Jätin tämän illan pannukakuista tarkoituksella vaniljasokerin pois. Oikein hyvin onnistui ilmankin :)


3 kananmunaa
3rkl fariinisokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
(1tl vaniljasokeria)
½tl suolaa
2dl maitoa
1 prk (2dl) creme fraichea
½dl öljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista voissa paksuja, vajaan yhden senttimetrin paksuisia lettuja (ruokalusikallinen taikinaa). Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa.

Tarjoa vaahterasiirapin, vadelmahillon tai sokerin kera.

Ei kommentteja: