sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Key lime piiras


Viime viikonlopusta jäi muutamia limejä, joten niistä valmistin jo kauan kokeilulistalla keikkuneen key lime piiraan. Piiras on tosi helppo tehdä ja se taivaallisen pehmeää, mutta erittäin makeaa. Seuraavaksi kokeilulistalla on myös amerikkalaista alkuperää oleva juustokakku, mutta mikä, se selviää tässä piakkoin.

Ohjeen otin Ruokalasta ja samalla reseptillä oli joissakin muissakin blogeissa samaista piirasta valmistettu. Yllätys yllätys, en muokannut ohjetta ollenkaan ;) Oliko minun limeraaste niin runsasta, vai miten, kun täyte näytti uuniin laittaessa hyvinkin vihreältä. Eihän se minua tietenkään haittaa, mutta ajattelinpahan vain!

Nyt jälkikäteen naarattaa nuo limen kuorisöheröt, kun näyttävät ihan kuivilta karahkoilta tuossa piiraan päällä. Noh, hieman ne oikeasti kuivahtivatkin, kun en laittanut kelmun alle. Että näin tällä kertaa :)



pohja:

13 digestive-keksiä
100g sulatettua voita

täyte:

5 kananmunan keltuaista
1prk (397g) kondensoitua tiivistemaitoa (säilykepurkissa)
1dl limetinmehua ( n. 4 limetin mehu)
1rkl limetin kuorta raastettuna (n. 3 limettiä)

päällys:

limetin kuorta siivuina

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele lämmin seos tiiviisti irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasossa 150 asteessa 10 minuuttia ja nosta jäähtymään.

Nosta uunin lämpö 175 asteeseen. Vatkaa keltuaisia kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seoksesta tulee vaahtoa. Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Sekoita hyvin.

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä piirakkaa vielä 15 minuuttia. Ota jäähtymään.
Kun piirakka on jäähtynyt nosta se jääkaapiin jähmettymään yön yli tai nosta se pakastimeen noin 3 tunniksi.

Jos käytät pakastinta, muista ottaa piirakka ajoissa huoneenlämpöön, noin puolituntia ennen tarjoilua.

Koristele juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: