perjantai 21. tammikuuta 2011

Vietnamilainen salaatti ja makeaa possua


Perjantai-illan ruoaksi valmistin meille Me Naisista bongaamani ohjeen mukaisesti riisinuudeli-kasvissalaatin ja hoisin-kastikkeessa marinoitua possun sisäfilettä. Oli oikein hyvää, kannattaa kokeilla.

Possun laitoin jo edellisiltana marinoitumaan ja valmistin sillä aikaa, kun salaatti maustui jääkaapissa. Salaatinkin voisi toki tehdä edellispäivänä, niin saisi makuuntua enemmän. Seuraavalla kerralla saatan vähän lisätä noita makuaineiden määriä.

Ainoa, mitä unohdin salaatista unohdin, oli yrtti.. Ja olisin korvannut basilikan/mintun korianterilla, kun sitä nyt sattui tuolla jääkaapissa olemaan, mutta noh, meni jo :)



noin 400g porsaan sisäfilettä (maustamaton)
2rkl hoi sin-kastiketta

salaattiainekset:

125g lasi- tai riisinuudeleita
300g keräkaalia
½ tuore kurkku
1 porkkana
nippu kevätsipulia tai pieni purjo
½ ruukkua tuoretta basilikaa tai minttua

kastike:

1rkl sitruunamehua
1rkl öljyä
2rkl makeaa chilikastiketta
2tl kalakastiketta
(pari tippaa tabascoa tai vastaavaa chilikastiketta (> tippa habanero-tabascoa))

Leikkaa file kolmeen tai neljään osaan ja laita palat kulhoon. Lusikoi päälle hoi sin-kastike ja kääntele paloja kastikkeessa. Anna maustua salaatin valmistamisen ajan huoneenlämmössä tai jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään.

Pehmennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja valuta.

Raasta kaali, kurkku sekä kuorittu porkkana karkeaksi raasteeksi. Silppua sipulit ja basilika. Laita nuudelit ja kasvikset kulhoon. Ripottele päälle suurin osa basilikasta.

Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatille. Nostele salaattiainekset sekaisin ja anna maustua viileässä lihan kypsentämisen ajan.

Paahda lihapalat paistinpannulla ilman rasvaa kauttaaltaan ruskeiksi. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia (pidin uunissa). Anna jäähtyä hetki ja leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoa salaatin kanssa. Ripottele pinnalle loput basilikasta.

Ei kommentteja: